Την αποχώρησή του από το χώρο του μπάσκετ ανακοίνωσε ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο 35χρονος σέντερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία έκανε γνωστό πως έλυσε το συμβόλαιό του με την Παμέσα Βαλένθια αφήνοντας να εννοηθεί πως λόγοι υγείας τον ανάγκασαν να πει πρόωρα το «αντίο» στα παρκέ. Στα μέσα Νοεμβρίου ο Σέρβος άσος παρουσίασε προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, κάτι που τον είχε ταλαιπωρήσει το 2003 και το 2005, ενώ αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

«Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Δεν μπορούσα να προσφέρω στην ομάδα μου στο μέτρο που θα ήθελα και για αυτό πήρα την απόφαση να αποσυρθώ. Ξέρω πως όλοι περίμεναν πολλά από μένα και λυπάμαι που δεν ήμουν σε θέση να τα προσφέρω. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βλέπω τους συμπαίκτες μου να αγωνίζονται και να μην μπορώ να τους βοηθήσω», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια. «Ήταν άριστος επαγγελματίας ως το τέλος και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους του για να μας βοηθήσει», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Παμέσα και παλιός συμπαίκτης του Ρέμπρατσα στον Παναθηναϊκό, Τζόνι Ρότζερς

Ο Ρέμπρατσα ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτιζάν Βελιγραδίου, όπου αγωνίστηκε από το 1989 έως το 1994. Εκείνο το καλοκαίρι επελέγη στο νούμερο 54 του ντραφτ από τους Σιάτλ Σουπερσόνικς, ωστόσο συνέχισε την καριέρα του στην Ευρώπη μετακομίζοντας στην Ιταλία και την Μπενετόν Τρεβίζο, όπου κατέκτησε το 1997 το πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησε το Κύπελλο Σαπόρτα το 1999 υπό την καθοδήγηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο τελευταίος τον πήρε μαζί του στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2000 και 2001) και την Ευρωλίγκα (2000), προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου φόρεσε τη φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς, Ατλάντα Χοκς και Λος Άντζελες Κλίπερς. Συνολικά σε 215 συμμετοχές είχε 5,9 πόντους και 3,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Τον Απρίλιο του 2007 και μετά από μία χρονιά γεμάτη τραυματισμούς αποδεσμεύτηκε από τους Κλίπερς. Ο Φώτης Κατσικάρης τον κάλεσε στην Παμέσα Βαλένθια, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καθαρές. Η καρδιά του όμως είχε και πάλι διαφορετική άποψη.

Στη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας κατέκτησε επίσης το Μουντομπάσκετ του 1998, τα Ευρωμπάσκετ του 1995 και του 1997 και το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1996 με τη Σερβία και την Ευρωλίγκα με την Παρτιζάν (1992).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube