Στη «σκιά» των μεταγραφικών κινήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ματς με την Λάρισα, στο «Αλκαζάρ». Ατομικά προπονήθηκαν Ντομί, Κωνσταντίνου και Μπράβο. Εκτός προγράμματος για προληπτικούς λόγους έμεινε ο Στολτίδης. Παίκτης των Πειραιωτών και επισήμως για τα επόμενα 3,5 χρόνια θα είναι ο Μίρνες Σίσιτς. Θέμα ημερών ίσως και ωρών είναι η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Φερνάντο Μπελούσι από την Ρίβερ Πλέιτ. Συμφωνία για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη έναντι 5,5 εκατ. ευρώ, με τον Αργεντινό μέσο να υπογράφει για τρία χρόνια. "Δώρο το πρωτάθλημα", θέλει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι για το νέο έτος. Αγωνία για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς απρόοπτα στο Ρέντη

Νέα προβλήματα δεν προέκυψαν μετά την προπόνηση της Πέμπτης για τον Τάκη Λεμονή και τον Ολυμπιακό. Εκτός προπόνησης για προληπτικούς λόγους έμεινε ο Ιεροκλής Στολτίδης. Ο έμπειρος μέσος νιώθει ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, η οποία ωστόσο δεν εμπνέει κάποια ανησυχία και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του, στο ερχόμενο παιχνίδι με Λάρισα στο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Ντομί, ο Κωνσταντίνου και ο Ραούλ Μπράβο. Τόσο ο Κύπριος επιθετικός όσο και ο Ισπανός αμυντικός έκαναν επιπλέον και τρέξιμο στο γήπεδο. Από κει και πέρα, θεραπεία έκαναν οι Μπούτινα ( λόγω ενοχλήσεων στη μέση) και Πατσατζόγλου-Λεντέσμα. Επόμενη προπόνηση για τους «ερυθρολεύκους» είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 17.00 και θα είναι ανοικτή για τα ΜΜΕ. Στις 16.45 θα μιλήσει ο τεχνικός των Πειραιωτών, Τάκης Λεμονής σε εκπροσώπους του Τύπου.

Σκέψεις… Λάρισας

Οι πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών στελεχών, αναγκάζουν τον Τάκη Λεμονή να καταφύγει σε άλλες λύσεις για την στελέχωση της ομάδας του εν όψει του δύσκολου αγώνα με την Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Πατσατζόγλου και Λεντέσμα είναι εκτός και γι’ αυτό το λόγο στα αμυντικά χαφ θα χρησιμοποιηθεί ο αναντικατάστατος φέτος Στολτίδης και δίπλα του ο Τοροσίδης. Η επιστροφή του Σέζαρ λύνει τα χέρια του Έλληνα τεχνικού, αφού ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Άντζα, και το δεξί άκρο θα καλύψει ο Ζεβλάκοφ.

Στο αριστερό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Τάσος Πάντος. Από κει και πέρα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και στις υπόλοιπες θέσεις, καθώς οι συνεχόμενες υποχρεώσεις των Πειραιωτών σε ελληνικό πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ έχουν επιφέρει την κούραση σε ορισμένους παίκτες που έχουν τραβήξει το «κουπί» μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό.

Κακή προϊστορία

Ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει στη Λάρισα, μετά την επάνοδο των «βυσσινί» στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη σεζόν 2005/06 η θεσσαλική ομάδα είχε επικρατήσει με 2-1 των Πειραιωτών με τέρματα των Διγκόζη-Αλωνεύτη, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε σκοράρει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Πέρσι, οι δυο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0. Κίνητρο των «ερυθρολεύκων» είναι να φύγουν νικητές μετά από πολλά χρόνια από το συγκεκριμένο γήπεδο.

Κληρώνει…

Τον αντίπαλο του στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα μάθει ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Κυριακής (13.00), στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας. Πόρτο, Μίλαν, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σεβίλλη είναι οι υποψήφιες. Προτιμήσεις, σαφώς και υπάρχουν στο λιμάνι με την Πόρτο να φαντάζει εκ πρώτης όψεως καλός αντίπαλος.

Πήραν… αύξηση

Να αυξηθεί το προκαθορισμένο πριμ πρόκρισης στους «16» του Champions League, ως επιβράβευση της εξαιρετικής πορείας της ομάδας, αποφασίστηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτό ήταν ένα από τα αντικείμενα συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Χρυσικόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Ίλια Ίβιτς, ο Τάκης Λεμονής και οι δύο εκ των τριών αρχηγών της ομάδας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ιεροκλής Στολτίδης. Αντίθετα, απουσίαζε, λόγω προσωπικής υποχρέωσης, ο Αντώνης Νικοπολίδης.

** Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, η απονομή του επάθλου, από τον ΠΣΑΠ, στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς το γκολ του οποίου με την ΑΕΚ αναδείχθηκε το καλύτερο της 12ης αγωνιστικής.

Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube