Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες η Ανόρθωση, επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Ένωσης Παραλιμνίου, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Το μοναδικό γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία» πέτυχε στο 2΄ο Φρούσος, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, ώστε να διευρύνουν το σκορ. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Α.Ε. Κιτίου επιβλήθηκε με 3-2 εκτός έδρας του Άρη με το νικητήριο τέρμα να επιτυγχάνεται από το παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού, Νόρντιν Βόουτερ.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Κατσαβάκης, Ζλόγκαρ, Πουρσαϊτίδης, Σόσιν (46΄ Φαμπίνιο), Φρούσσος, Λαμπάν (89΄ Μπέλιτς), Σκοπελίτης (24΄ Παναγή), Κωνσταντίνου, Ντικουμάνα, Μποαβεντούρα.

ΕΝΠ: Μιλοζέφσκι, Γούμενος, Σπύρου, Εντζιαφόρ (87΄ Πακίτο), Κάπιτς, Κίσσι, Ποπάρα, Τουτουάνα (84΄ Τάνιτς), Χριστοφή, Ελευθερίου (66΄ Γιαντσέφσκι), Νέρι.

Το Σάββατο, ακόμη μία απρόσμενη ισοπαλία πρόσθεσε τη φετινή σεζόν το ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της Δόξας Καρωκοπιάς και, πλέον, η βασική διεκδικήτρια του τίτλου, Ανόρθωση θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο στη βαθμολογία. Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της Ομόνοιας, που επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού Λευκωσίας, όλα τα υπόλοιπα ματς έμειναν στο «Χ».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22/12

Εθνικός Αχνας-ΑΛΚΗ Λάρνακας 1-1

Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΠ Κινύρας 1-1

Ομόνοια -Ολυμπιακός Λευκωσίας 2-0

Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΠΟΕΛ 2-2

ΑΕ Λεμεσού-Απόλλων Λεμεσού 0-0

Κυριακή 23/12

Άρης Λεμεσού- Α.Ε. Κιτίου 2-3

Ανόρθωση- Ένωση Παραλιμνίου 1-0

Η βαθμολογία του κυπριακού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 5/1

Εθνικός Άχνας-Νέα Σαλαμίνα (14:30)
Α.Ε. Κιτίου-Ομόνοια (17:00)
Απόλλων Λεμεσού-Δόξα Κατοκοπιάς (17:00)
ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (19:00)

Κυριακή 6/1

Ένωση Παραλιμνίου-ΑΠΟΠ Κινύρας (17:00)
ΑΛΚΗ-Άρης (18:00)
Ολυμπιακός Λευκωσίας-ΑΕΛ (18:00)

Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube