Στην άμυνα θα στηριχθεί ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη επί της Μπολόνια, όπως επεσήμανε ο Ζέλικο Όμπραντοβιτς, που ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν δυνατά και να αφήσουν πίσω τους τις τελευταίες δύο ήττες τόσο από το Μαρούσι στο πρωτάθλημα όσο και από την Ταουγκρές στην Ευρωλίγκα. Βολές κατά του προπονητή της Μπολόνια απο τον Ρέπεσα.

Ομπράντοβιτς: «Ο Ρέπεσα τα έκανε πάνω του»

«Αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε με 20 πόντους δεν θα έμπαινα στο γήπεδο. Είμαστε εξαιρετικοί στις προπονήσεις κι αν παίξουμε έτσι δεν ανησυχώ,» σχολίασε ο «Ζοτς» και στη συνέχεια δεν συγκράτησε τον θυμό του με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπάλου προπονητή, Τζασμίν Ρέπεσα, περί ευνοϊκής διαιτησίας προς τον Παναθηναϊκό.

«Ο Ρέπεσα προφανώς τα 'κανε πάνω του. Τι ήθελε να πετύχει; Τι ήθελε να μας πει; Ήθελε ν’ ασκήσει πίεση; Πέφτει σ’ αντιφάσεις, αφού πριν το ματς στη Μπολόνια έλεγε ότι είμαστε πολύ καλή και ισχυρή ομάδα. Αλλά έτσι είναι αυτά... ο φόβος δημιουργεί παράξενα συναισθήματα, τόσο που σου πετάγονται τα μάτια έξω. Αυτός ο τύπος έχει τελειώσει για μένα, έστω κι αν μέχρι χθες ήταν φίλος μου. Ίσως να ήθελε να υπονοήσει πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλό προπονητή. Ίσως πάλι να εποφθαλμιά τη θέση μου. Εγώ πάντως δεν είμαι ψεύτικος. Καλό θα είναι η Ευρωλίγκα να τον καλέσει ν’ απολογηθεί απ’ τη στιγμή που οι δηλώσεις του ήταν επίσημες. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις και αποδείξεις για όσα ισχυρίζεται», ήταν τα λόγια του Ομπράντοβιτς.

«Μετά από δύο βαριές ήττες, μια από την Ταού για την Ευρωλίγκα και μία από το Μαρούσι για το ελληνικό πρωτάθλημα, οι παίκτες μου πρέπει να αντιδράσουν. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα, από τη στιγμή που βρίσκεται μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέχεια ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας και συμπλήρωσε:
«Αντιμετωπίζουμε την Κλιμάμιο Μπολόνια, μια πολύ ικανή ομάδα, η οποία αρέσκεται να σουτάρει πολλά τρίποντα, ακόμη και με τους ψηλούς της, επομένως πρέπει να παίξουμε πραγματικά συγκεντρωμένα στην άμυνα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα. Στην Μπολόνια χάσαμε μια σπουδαία ευκαιρία για να πάρουμε τη νίκη, αλλά κάναμε πολλά λάθη και αποτύχαμε. Τώρα έχουμε μια νέα ευκαιρία στην έδρα μας και σίγουρα περιμένω από τους παίκτες μου να παίξουν δυνατά και να πετύχουν μια μεγάλη νίκη στο δρόμο για τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκα», κατέληξε ο Σέρβος τεχνικός.

Από την πλευρά των παικτών του «τριφυλλιού», ο Μάικ Μπατίστ δήλωσε πως η τύχη της ομάδας του εξαρτάται από αυτόν και τους συμπαίκτες του:
«Για μας ο αγώνας με την Κλιμάμιο είναι μια μάχη «ζωής ή θανάτου», στην οποία πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο στην Μπολόνια δεν μπορεί να επαναληφθεί. Χάσαμε ένα παιχνίδι, στο οποίο υποτίθεται ότι θα παίρναμε τη νίκη, επομένως πρέπει να παίξουμε πραγματικά δυνατά στην άμυνα και να μην επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να κάνουν το παιχνίδι τους».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός φόργουορντ είπε:
«Όταν λέω δυνατά, εννοώ για 40 λεπτά, από τη στιγμή που η νίκη με πέντε πόντους διαφορά είναι αναγκαία για τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς, κρατάμε το μέλλον μας στα χέρια μας και δεν περιμένουμε άλλα αποτελέσματα για να «σφραγίσουμε» το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα πλέι οφ. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοί θα μας υποστηρίξουν σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και η φιλοδοξία μας είναι να τους ικανοποιήσουμε με την απόδοσή μας».

Η προϊστορία…

02/03/1999: Παναθηναϊκός-Τιμσίστεμ Μπολόνια 58-63

11/10/2001: Παναθηναϊκός-Σκίπερ Μπολόνια 81-70

26/02/2003: Παναθηναϊκός-Σκίπερ Μπολόνια 81-67

12/11/2003: Παναθηναϊκός-Σκίπερ Μπολόνια 75-64


Επιμέλεια: Σοφία Μανιάτη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube