Τον τίτλο του πιο επιτυχημένου Ολ Σταρ Γκέιμ στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ διεκδικεί το φετινό, το οποίο θα είναι το δέκατο τρίτο κατά σειρά και θα διεξαχθεί στην Πάτρα το διήμερο 9-10 Απριλίου.

Η παρουσία των δύο θρύλων του παγκόσμιου μπάσκετ, του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντομινίκ Ουίλκινς και του Λιθουνού σούπερ σταρ Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για κάθε φίλο του αθλήματος παρακολουθήσει αυτή τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ. Καινοτομία αποτελεί η ενσωμάτωση της προγραμματισμένης ημερίδας στο τετραήμερο ουσιαστικά του Ολ Σταρ Γκέιμ, αφού οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από την Πέμπτη 7 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο θα διοργανωθεί ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των ελληνικών φορέων του ελληνικού μπάσκετ με θέμα: «Το σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης του επαγγελματικού μπάσκετ». Βασικός ομιλητής θα είναι ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις. Παρουσιαστής του Ολ Σταρ Γκέιμ θα είναι φέτος ο Γιάννης Ζουγανέλης. Στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας των θεατών, ο ΕΣΑΚΕ έχει εξασφαλίσει την παρουσία των τσιρλίντερς «Red Foxes» και «Red Drops», το σόου καρφωμάτων από την επαγγελματική ομάδα «Slam Nation», ενώ η γιορτή του μπάσκετ θα κλείσει με συναυλία από το ελληνικό ροκ συγκρότημα «Domenica».

Στη συνέντευξη Τύπου για την προαναγγελία του 13ου Ολ Σταρ Γκέιμ, η οποία έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τρίτη το απόγευμα, οι βασικοί ομιλητές συμφώνησαν πως φέτος το μπάσκετ έκανε σημαντική πρόοδο ως προς τη δημοτικότητά του. Μάλιστα, για να πείσουν τους παρευρισκόμενους για το επιχείρημά τους αυτό, έδωσαν στη δημοσιότητα τον αριθμό των ψηφοφόρων για την ανάδειξη των δύο ρόστερ τξς φετινής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ καταμετρήθηκαν 61.457 ψήφοι, νούμερο κατά πολύ μεγαλύτερο από τους περσινούς 4.000 ψήφους.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Γιάννης Γρανίτσας, που επισήμανε την ανάγκη για προβολή του αθλήματος, κάτι που μπορεί να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο το 13ο Ολ Σταρ Γκέιμ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους την άποψή πως ήδη φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πιο βελτιωμένο των τελευταίων ετών. «Θέλω να σταθώ στο αμφίρροπο πρωτάθλημα, αλλά και στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φέτος το μπάσκετ αποτελεί θέμα συζήτησης για όλους τους φιλάθλους και σε αυτό έχει βοήθησε η κάλυψη των ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων από την τηλεόραση. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ερεθίσματα στα μικρά παιδιά» κατέληξε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Ο πρόεδρος της χορηγού εταιρείας του Ολ Σταρ Γκέιμ, Σταύρος Κωνσταντινίδης, ευχαρίστησε τον Αλβέρτη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και εξέφρασε την πεποίθηση πως το Ολ Σταρ της Πάτρας θα αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους φίλους του αθλήματος. Τελευταίος πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θωμάς Γκουρνέλης: «Βρήκα υποδειγματικό επαγγελματισμό στον ΕΣΑΚΕ. Για την Πάτρα, το Ολ Σταρ Γκέιμ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της φετινής χρονιάς. Η περιοχή θα ευνοηθεί οικονομικά. Δώσαμε όλη μας τη βοήθεια και περιμένουμε τους φιλάθλους να χαρούν την περιοχή».



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΠΕΜΠΤΗ, 07/04

13:00 Συνέντευξη Τύπου

17:00 - 21:00 Διαφημιστικό περίπτερο Ολ Σταρ Γκέιμ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08/04

17-21:00 Διαφημιστικό περίπτερο Ολ Σταρ Γκέιμ



ΣΑΒΒΑΤΟ, 09/04

10:00-14:30 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το Σύγχρονο Μοντέλο Οργάνωσης του Επαγγελματικού Μπάσκετ»

10:00-14:00 και 17:00-21:00 Διαφημιστικό περίπτερο Ολ Σταρ Γκέιμ

18:30 Εναρξη αγώνα Ελπίδων Βορρά-Ελπίδων Νότου

Ημίχρονο: Παρουσίαση αθλητών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό τριπόντων Ελπίδων (ο νικητής θα συμμετέχει στον διαγωνισμό τριπόντων του Ολ Σταρ Γκέιμ της Κυριακής)

Λήξη Αγώνα

*** Στο ημίχρονο και στα τάιμ άουτ του αγώνα θα λάβουν μέρος οι μαζορέτες «Red Drops»



ΚΥΡΙΑΚΗ, 10/04

10:00-13:00 Διαφημιστικό περίπτερο Ολ Σταρ Γκέιμ

17:15 Παρουσίαση Ολ Σταρ Γκέιμ (Δ. Τόφαλος)

Διαγωνισμός Τριπόντων

Αναγγελία νικητή και βράβευση

Παρουσίαση παικτών

Εναρξη Αγώνα

Ημίχρονο: Διαγωνισμός Καρφωμάτων

Λήξη Αγώνα: Ανακοίνωση MVP. Βράβευση MVP και απονομές μεταλλίων

*** Στο ημίχρονο και στα τάιμ άουτ του αγώνα θα λάβουν μέρος οι μαζορέτες «Red Foxes», «Red Drops», ενώ θα γίνει και σόου καρφωμάτων από την επαγγελματική ομάδα «Slam Nation».

Στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία από τους Domenica και τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube