Δεν πρόκειται να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση για τον Βαγγέλη Μάντζιο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, μετά την απόρριψη της πρότασης 1,5 εκατ. ευρώ. Πιθανό το σενάριο να πρόκειται για κίνηση τακτικής, προκειμένου να μειώσουν οι «πράσινοι» τις απαιτήσεις τους για τον παίκτη, που αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ. «Μπορεί να διαρκέσουν πολύ οι διαπραγματεύσεις», είπε με νόημα ο προπονητής της Άιντραχτ, Φρίντχελμ Φούνκελ. Φιλική ήττα με 2-0 από τον Ηλυσιακό. Σε όλο το ματς έπαιξε ο Νίνης, για 60 λεπτά οι Γκονζάλες και Τσίγκας. Θέλει να δοκιμάσει Δάρλα η Κολωνία. Κοντά σε Πετρόπουλο το «τριφύλλι».
Αποσύρεται η Άιντραχτ για Μάντζιο;
Πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν πως η Άιντραχτ πιθανότατα δεν θα επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο σύλλογος της Φρανκφούρτης κατέθεσε προσφορά 1,5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για τον 24χρονο επιθετικό, ωστόσο η απάντηση της διοίκησης του «τριφυλλιού» ήταν αρνητική, λέγοντας ότι ο παίκτης κοστολογείται στα τρία εκατ. ευρώ. Όπως διαρρέεται από πλευράς Άιντραχτ δεν είναι δυνατόν να φτάσει σε αυτά τα ύψη την πρότασή της. Πάντως δεν αποκλείεται να πρόκειται για κίνηση τακτικής (όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις), προκειμένου να υποχρεωθεί ο Παναθηναϊκός να μειώσει τις απαιτήσεις του.
Ο προπονητής της Άιντραχτ, Φρίντχελμ Φούνκελ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wiesbadener Tagblatt» (προτού απορριφθεί η πρώτη πρόταση) τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του 24χρονου Έλληνα φορ του Παναθηναϊκού ενδέχεται να διαρκέσουν πολύ.
«Είναι αλήθεια πως ενδιαφερόμαστε για τον Μάντζιο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά μπορεί να διαρκέσουν αρκετά. Δεν μπορούμε να θέσουμε στους εαυτούς μας χρονικό όριο», δήλωσε, ενώ στη συνέχεια σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη. «Ο Γιάννης Αμανατίδης δεν έχει καμία σχέση με το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή. Ο σκάουτερ μας, Μπερντ Χόλμπεντσαϊν, τον παρακολούθησε και μαζέψαμε κι άλλες πληροφορίες για αυτόν. Έχει κάποιες διεθνείς συμμετοχές. Είναι ένας άλλου τύπου παίκτης από τον Αμανατίδη και τον Φένιν, πιο πολύ ένας κεφαλοσφαιριστής επιθετικός».
Κακή εμφάνιση και φιλική ήττα από Ηλυσιακό
Προβληματική εικόνα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό που έδωσε το απόγευμα τις εγκαταστάσεις της Παιανίας απέναντι στον Ηλυσιακό. Οι «πράσινοι» με αρκετούς βασικούς στη σύνθεσή τους γνώρισαν την ήττα με 2-0, με τους Πατσιαβούρα στο 55’ και Κωστέλλο στο 70’ να πετυχαίνουν τα γκολ της νίκης. Αν μπορεί να βρει κάποιος ορισμένα θετικά στοιχεία από την αναμέτρηση, αυτά ήταν η συμμετοχή του Νίνη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και των Έκι Γκονζάλες και ο Θανάσης Τσίγκας, που έπαιξαν για μία ώρα.
Ο Ζοσέ Πεσέιρο, που σίγουρα δεν έμεινε ικανοποιημένος, παρέταξε την ομάδα του με την ακόλουθη σύνθεση: Γκαλίνοβιτς(45΄ Καρνέζης), Βύντρα(60΄ Νταντάμης), Σιμάο(60΄ Λαγός), Παντίδος, Φύσσας(60΄ Κατσίκης), Δημούτσος, Γκονζάλες(60΄ Φέτσης), Δάρλας, Νίνης, Τσίγκας(60΄ Ίβανσιτς), Παπαδόπουλος(45΄ Εντόι).
Η προπόνηση της Τετάρτης
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά το ζέσταμα χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο, το οποίο αποτελούσαν όσοι παίκτες αργότερα θα αγωνίζονταν στο φιλικό με τον Ηλυσιακό, έκανε ασκήσεις πέντε εναντίον δύο και ασκήσεις στις στημένες φάσεις. Το δεύτερο γκρουπ ακολούθησε το εξής πρόγραμμα: ασκήσεις στα τελειώματα και παιχνίδια σε μικρό χώρο και ταχυδύναμη. Ατομικά προπονήθηκαν ο Τζόζεφ Ενακαρίρε και ο Στέφανος Σιόντης. Θεραπεία έκανε ο Σεμπάστιαν Ρομέρο, όπως και ο Μαρσέλο Μάτος για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Ευχάριστο διάλειμμα πριν το ντέρμπι
Παπαδόπουλος, Μάλαρτζ και Νταντάμης ήταν οι τυχεροί που κέρδισαν τα τρία φλουριά στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παναθηναϊκού στην εκδήλωση που έγινε στο κτήμα Νάσιουτζικ. Το «παρών» έδωσαν όλα τα στελέχη της ομάδας μαζί με τις οικογένειές τους και το κλίμα ήταν εξαιρετικό.
Η Κολωνία ζήτησε τον Δάρλα
Στο «στόχαστρο» της Κολωνίας είναι ο Φίλιππος Δάρλας, με τους Γερμανούς να θέλουν να δοκιμάσουν τον παίκτη. Οι Γερμανοί ζήτησαν από τον Παναθηναϊκό, με έγγραφο που απέστειλαν, να τον δοκιμάσουν από σήμερα 9 Ιανουαρίου έως και τις 14 του μήνα. Οι «πράσινοι», όμως, συζητούν μόνο για δανεισμό του παίκτη για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς και όχι για απ’ ευθείας πώληση, κάτι που δεν δέχεται η Κολωνία.
«Θυμίζει Ανελκά…»
Ο Μανούτσο Γκονσάλβες ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο κυριακάτικο φιλικό της Ανγκόλας με τη Βίλεμ και σημείωσε το νικητήριο γκολ της εθνικής του ομάδας. Ο Αντρες Γιόνκιερ, προπονητής των Ολλανδών, μίλησε στη «SportDay» για τον 24χρονο φορ, υποστηρίζοντας ότι του θυμίζει τον Ανελκά!
«Είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές του μονομαχίες και ξέρει να βάζει εξαιρετικά το κορμί του στην μπάλα. Με ή χωρίς αυτήν είναι πολύ γρήγορος, την ώρα που ξέρει να αξιοποιεί και τον χώρο κατάλληλα. Αν ήταν να τον παρομοιάσω αγωνιστικά με κάποιον, θα έλεγα πως η συμπεριφορά του στο γήπεδο μου θύμισε τον Ανελκά. Ακόμη, βέβαια, έχει αρκετό δρόμο, για να φτάσει στο συγκεκριμένο επίπεδο».
Ο Μανούτσο προχώρησε σε νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά στην πορτογαλική «A’ Bola», τονίζοντας ότι θα τον ενδιέφερε η προοπτική δανεισμού του στον Παναθηναϊκό: «Προς το παρόν δεν γνωρίζω κάτι επίσημα, έχω συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά υπάρχει πρόβλημα με την άδεια εργασίας μου. Αν δεν διευθετηθεί, η προοπτική δανεισμού στον Παναθηναϊκό θα με ενδιέφερε. Θα είναι μια απόφαση που θα έχει πάρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα πρέπει να τη σεβαστώ». Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει στα τέλη Ιανουαρίου.
«Κλείνει» Πετρόπουλο
Ο Αντώνης Πετρόπουλος του Αιγάλεω, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι ένας παίκτης που έχει απασχολήσει τον Παναθηναϊκό και όπως όλα δείχνουν θα φορέσει την πράσινη φανέλα. Η μεταγραφή του στον Πανιώνιο «χάλασε» και ο διεθνής επιθετικός με την Ελπίδων είναι κοντά στο «τριφύλλι». Πολλά, βέβαια, θα εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει με τον Μάντζιο. Αν ο τελευταίος φύγει τώρα από την ομάδα, τότε ο Πετρόπουλος θα αποκτηθεί άμεσα, διαφορετικά αυτό θα γίνει το καλοκαίρι.
Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δίνει… τα ρέστα του για έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή, που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάτι πολύ καλό που «μαγειρεύεται» στην Παιανία και είναι πολύ πιθανό να γίνει μια μεταγραφή – έκπληξη, που θα κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού να χαμογελούν…
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης