Τη δεύτερη συνεχή νίκη του εκτός έδρας πήρε ο Άρης επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-0 στη Νέα Σμύρνη, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Τα τέρματα που συνέθεσαν τη μεγάλη νίκη για τους Θεσσαλονικείς πέτυχαν οι Κάλβο και Κόκε, με τον πρώτο ν’ ανοίγει το σκορ με πέναλτι στο 4΄ και τον Ισπανό να πετυχαίνει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (68΄, 70΄). Ανοικτό και γρήγορο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών και τους παίκτες του Μπάγεβιτς που ήταν ανώτεροι, να πετυχαίνουν ότι δεν μπόρεσαν εκείνοι. «Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το ματς

Απ’ τις αρχές του το παιχνίδι πήρε «φωτιά», καθώς μόλις στο 2΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή που έγινε πάνω στον Φερνάντες, όμως στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν. Ο Μάκος ανέτρεψε τον Τόνι Κάλβο μέσα στην περιοχή και ο Δαλούκας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, με τους «κυανέρυθρους» να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφασή του. Εν τέλει ο ίδιος ο Κάλβο αξιοποίησε η ευκαιρία και με πλασέ έκανε το 1-0 για τον Άρη.

Πάτησαν «γκάζι» και οι δύο…

Τα λεπτά που ακολούθησαν μετά το τέρμα των «κίτρινων» ήταν συναρπαστικά, αφού και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, ενώ παράλληλα ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα γρήγορος. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν πρώτοι στο 8΄ μ’ ένα σουτ του Κάλβο που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κένινγκ, ενώ στο 18΄ ο Γουνδουλάκης απάντησε άμεσα με σουτ πλασέ στην κίνηση ανενόχλητος μέσα απ’ την περιοχή, ωστόσο κατάφερε και έχασε την ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ… Ο ρυθμός του ματς ήταν πάντα γρήγορος με την μπάλα να πηγαίνει από περιοχή σε περιοχή. Στα πρώτα λεπτά ο Άρης έδειχνε να πατάει ελαφρώς καλύτερα, ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ και μετά το 30΄ είχαν την υπεροχή. Στο 32΄ ένα σουτ του Μαϊστόροβιτς το έδιωξε εντυπωσιακά ο Χαλκιάς, ενώ οι παίκτες του Μπάγεβιτς τέσσερα λεπτά αργότερα απάντησαν με το σουτ του Ίβιτς να καταλήγει άουτ.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαμε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, αρχικά για τους γηπεδούχους στο 38΄ με το σουτ του Μαϊστόροβιτς να διώχνει και πάλι με εξαιρετική του επέμβαση ο Χαλκιάς, ενώ στο 44΄ ο Ίβιτς με κοντινή κεφαλιά λίγο έλειψε να νικήσει τον Κένινγκ και να «κλειδώσει» το ματς.

«Νωθρό» τέταρτο...

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε αντιστρόφως ανάλογα με το πρώτο, αφού μέχρι και το 60΄ ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν καλός και οι δύο ομάδες ήταν σαστισμένες. Οι «κυανέρυθροι» στο 61΄ έχασαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία αφού ούτε ο Μανιάτης μπόρεσε απ’ το ύψος της περιοχής με σουτ να νικήσει τον Χαλκιά. Ο πορτιέρο του Άρη βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά κατεβάζοντας τα «ρολά» σε πολλές περιπτώσεις, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ομάδα του να κάνει δική της τη συνέχεια. Στο 65΄ το σουτ του Μαϊστόροβιτς απέκρουσε ο Χαλκιάς, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» το «τρίποντο», όταν έπειτα από μπαλιά του Νεμπεγλέρα, ο Πλετς με κεφαλιά έβγαλε άθελα του πάσα στον Κόκε που δεν δυσκολεύτηκε απ’ τη μικρή περιοχή με σουτ να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Κένινγκ.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους Θεσσαλονικείς και στο 70΄ ήρθε και το «κερασάκι» στην τούρτα, με τον Ισπανό Κόκε με σουτ μέσα απ΄’ την περιοχή να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Πανιώνιος δίχως παίκτες στην επίθεση απ' την αρχή του ματς μιας και έλειπαν Τζιμπούρ και Χούτος, δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει στο παιχνίδι με τα τρία γκολ στην «πλάτη» του, ενώ και ο Άρης που ήταν ανώτερος και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του χαλάρωσε όπως ήταν φυσικό στα λεπτά που ακολούθησαν. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Άρη να παίρνει μια σπουδαία νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας και τον Πανιώνιο να χάνει για δεύτερη συνεχή φορά στην πλατεία.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Αραβίδης (71΄ Καπετάνος), Κουτσόπουλος, Μάκος (63΄ Σκούφαλης), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (46΄ Σιαλμάς), Σπυρόπουλος, Φερνάντεζ

ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο (46' Καράμπελας), Ίβιτς, Κόκε (87΄ Χαβίτο), Σανσόν (77΄ Πρίττας)

Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης