Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα του δώσει ψυχολογικό και βαθμολογικό προβάδισμα έναντι των συνδιεκδικητών του τίτλου έχουν ως αποκλειστικό στόχο στο αποψινό ντέρμπι (19:00) απέναντι στον Παναθηναϊκό όλοι στις τάξεις του Ολυμπιακού. Δίλημμα Λεμονή για μία θέση μεταξύ Σέζαρ και Μενδρινού στο βασικό σχήμα. Εκτός αποστολής Στολτίδης και Λεντέσμα, εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή τους και στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης. Θεατής και ο Μπελούτσι, εκτός 18αδας πάλι ο Ραούλ Μπράβο, που επικαλέστηκε ενοχλήσεις. Επίσκεψη Σωκράτη Κόκκαλη στου Ρέντη.

Πολλά κίνητρα για ένα στόχο

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα του δώσει ψυχολογικό και βαθμολογικό προβάδισμα έναντι των συνδιεκδικητών του τίτλου έχουν ως αποκλειστικό στόχο στο αποψινό ντέρμπι (19:00) απέναντι στον Παναθηναϊκό όλοι στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Ο Τάκης Λεμονής φαίνεται πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι σχήμα θα παρατάξει, καθώς έχει δύο εναλλακτικά πλάνα στο μυαλό του. Το ένα περιλαμβάνει στην άμυνα τους Τοροσίδη (δεξί μπακ), Ζεβλάκοφ, Άντζα (κέντρο) και Πάντο (αριστερό μπακ, στη μεσαία γραμμή τους Πατσατζόγλου, Μενδρινό και Τζόρτζεβιτς, με τον Γκαλέτι δεξιά και τον Λούα Λούα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης τον Κοβάσεβιτς. Το άλλο σχέδιο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του Ζούλιο Σέζαρ ως παρτενέρ του Άντζα στην άμυνα. Σε αυτή την περίπτωση ο Ζεβλάκοφ θα γίνει δεξί μπακ και ο Τοροσίδης θα πάρει τη θέση του Μενδρινού στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Εκτός μάχης και αποστολής έμειναν οι Ιεροκλής Στολτίδης και Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Η κατάστασή τους έχει παρουσιάσει βελτίωση, αλλά κρίθηκαν ανέτοιμοι να αγωνιστούν. Ο «Ιέρο» ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ ο «λύκος» έχει ξεπεράσει τη θλάση και είναι πιθανό αύριο να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Η συμμετοχή τους και στο ντέρμπι της Τετάρτης για το Κύπελλο παραμένει αμφίβολη με τις πιθανότητες να είναι σε βάρος τους. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε και ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος επικαλέστηκε ενοχλήσεις (!) και έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Φερνάντο Μπελούτσι, που δουλεύει εντατικά για να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τη 18αδα αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Σηφάκης, Αντζας, Χ. Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μενδρινός, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Κατσικογιάννης και Σίσιτς.

«Ντόπες» και πριμ από Κόκκαλη

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλησε να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες της ομάδας εν όψει του αποψινού ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» ήταν πολύ ευδιάθετος και μίλησε τόσο με τον προπονητή, όσο και με τους παίκτες, στους οποίους μάλιστα έταξε πριμ νίκης (το ύψος του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό).

Λίγο νωρίτερα έγινε μία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε τα 23 μέλη του Παναθηναϊκού να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από σουίτα του «Καραϊσκάκη».


Ανήμερα των γενεθλίων του

Τα 48 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Τάκης Λεμονής και θα ήθελε ως δώρο από τους παίκτες του τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν έχει νικήσει τους «πράσινους» για το πρωτάθλημα από τις 4 Μαρτίου 2001 (1-0). Έκτοτε, έχει τεθεί αντιμέτωπος 9 φορές με το «τριφύλλι» και μετράει πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Τρεις ισοπαλίες και μία ήττα με τον Ολυμπιακό, τρεις ήττες με την Καλλιθέα, μία ισοπαλία και μία ήττα με τον Λεβαδειακό.

Η προϊστορία

Σε 98 αναμετρήσεις μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός μετράει 35 νίκες, ο Παναθηναϊκός 25 και 38 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν και στα ντέρμπι στα οποία έχουν αγωνιστεί ως γηπεδούχοι, μια και έχουν 26 νίκες έναντι 11 του Παναθηναϊκού. Δεκαέξι αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.

Από Δευτέρα μεταγραφές

Το ντέρμπι δεν αφήνει σε κανέναν να έχει το μυαλό του σε ο,τιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή. Ο Ίλια Ίβιτς από αύριο θα θέσει επί τάπητος τα μεταγραφικά ζητήματα. Πρώτο μέλημα είναι η τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Λάρισα για την απόκτηση του Γιώργου Γκαλίτσιου, ενώ θα ακολουθήσει νέα επαφή με τον Ηρακλή για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, με τους «ερυθρολεύκους» να παρουσιάζονται σχεδόν σίγουροι πως μετά τον 21χρονο δεξί μπακ θα κάνουν δικό τους και τον 18χρονο μέσο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube