Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη επί του ΟΦΗ στο σημερινό (16:45, Supersport 1) παιχνίδι του Παγκρητίου, προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι της ΑΕΚ. Στην αποστολή Στολτίδης και Λούα Λούα, αλλά αμφίβολη η συμμετοχή αμφοτέρων. Φαβορί να πάρουν τη θέση τους σε κέντρο και επίθεση οι Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς αντίστοιχα. Βασικός πιθανότατα ο Νούνιες, επανέρχεται στην ενδεκάδα και ο Γκαλέτι. Γρήγορο γκολ ζήτησε ο Τάκης Λεμονής. Περίπου 5.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» στις εξέδρες. «Όλα ανοικτά», δηλώνει ο Ντάνιελ Γένσεν, που κάνει λόγο για ενδιαφέρον δύο ομάδων στο πρόσωπό του.

Απαγορεύεται η γκέλα

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη επί του ΟΦΗ στο σημερινό (16:45, Supersport 1) παιχνίδι του Παγκρητίου για τη 17η αγωνιστική. Η επικράτηση της ΑΕΚ στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου δεν αφήνει περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες για τους «ερυθρόλευκους», που θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή και να περάσουν νικηφόρα από μία έδρα, όπου φέτος έχασαν ήδη δύο βαθμούς (3-3 με Εργοτέλη).

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τάκης Λεμονής αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες, αφού τουλάχιστον τρεις θέσεις φαίνεται πως είναι υπό… διεκδίκηση. Οι σίγουροι φαίνεται πως είναι οι Νικοπολίδης (τερματοφύλακας), Άντζας, Σέζαρ (κέντρο άμυνας), Πάντος, Ζεβλάκοφ (ακραία μπακ), Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι και Τοροσίδης (μεσαία γραμμή). Για τη θέση του αριστερού χαφ φαβορί είναι ο Νούνιες και αουτσάιντερ ο Σίσιτς, μία θέση ως αμυντικό χαφ διεκδικούν Πατσατζόγλου και Στολτίδης (με φαβορί τον πρώτο, αφού ο «Ιέρο» έχει χάσει πολλές προπονήσεις), ενώ για την επίθεση είναι άγνωστο ποιος εκ των Κοβάσεβιτς ή Λούα Λούα θα προτιμηθεί. Ο πρώτος είχε ταλαιπωρηθεί από μία ίωση και έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του, ενώ ο δεύτερος έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο. Πάντως ο Σέρβος δείχνει να έχει το πρώτο λόγο.

Ο 48χρονος προπονητής των «ερυθρολεύκων» ζήτησε από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ για να φύγει το άγχος και να «ανοίξει» η άμυνα των αντιπάλων. Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι Νικοπολίδης, Σηφάκης, Αντζας, Χ. Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μενδρινός, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Κατσικογιάννης και Σίσιτς.

Ισορροπημένη προϊστορία

Δέκα νίκες, ισάριθμες ήττες και 14 παιχνίδια ισόπαλα είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αξίζει δε να σημειωθεί πως όλες οι νίκες των «ερυθρολεύκων» είναι με ένα γκολ διαφορά!

Σαν στο «Καραϊσκάκη»

Περίπου 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένονται σήμερα στις εξέδρες του Παγκρητίου για την αναμέτρηση απέναντι στον ΟΦΗ. Οι… διαθέσεις των «ερυθρολεύκων» οπαδών φάνηκαν από χθες, όταν περίπου 300 φίλοι της ομάδας υποδέχτηκαν την αποστολή και αποθέωσαν παίκτες και τεχνικό τιμ.

Γένσεν, ο αινιγματικός

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του αφήνει ο Ντάνιελ Γένσεν. Ο μέσος της Βέρντερ Βρέμης δεν κρύβει πως θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Γερμανία με τους «πράσινους», ωστόσο αν η πρόταση για ανανέωση συμβολαίου (που λήγει το καλοκαίρι) δεν τον ικανοποιεί, θα αναζητήσει αλλού την τύχη του. Άλλωστε ο ίδιος κάνει λόγο για ενδιαφέρον από δύο ομάδες ( η μία είναι ο Ολυμπιακός). «Δεν ξέρω πότε θα ανανεώσω με τη Βέρντερ. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν 1-2 μήνες ακόμη, μπορεί να τελειώσουν και αύριο. Δεν μπορώ να αποκλείσω τη μεταγραφή μου, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ομάδες και από τη διοίκηση της Βέρντερ δεν με έχουν καλέσει ακόμη», τόνισε ο 28χρονος μέσος.

Την ίδια ώρα, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθούν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου από τον Ηρακλή. Στόχος των πρωταθλητών είναι να συμφωνήσουν από τώρα με τον Ηρακλή για την απόκτηση του 18χρονου μέσου εν όψει του καλοκαιριού (όπως συνέβη δηλαδή και με τον Γιώργο Γκαλίτσιο).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube