Ο γκαρντ του Άρη, Σάββας Ηλιάδης, μίλησε για τη σαββατιάτικη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ, λέγοντας πως η νίκη ήταν θέμα θέλησης των "κιτρινόμαυρων" παικτών. «Θέλαμε περισσότερο το θετικό αποτέλεσμα και το δείξαμε. Ημασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, προσδοκώντας να κάνουμε πράξη την επιθυμία μας και, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, πετύχαμε το στόχο μας».
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και η πρωτοχρονιάτικη γιορτή του συλλόγου, μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα. Στην κοπή της πίτας, στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου, παρευρέθηκαν οι Γιάννης Ιωαννίδης, Νίκος Γκάλης, πολλοί φίλαθλοι, αλλά και οι παίκτες από όλα τα τμήματα του συλλόγου. Από την «κίτρινη» γιορτή έλειψε, λόγω αδιαθεσίας, ο τεχνικός της ομάδας ποδοσφαίρου, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το "παρών" έδωσαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Καζαντζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος, οι Πολιτευτές Βαγγέλης Δημητρίου και Παναγιώτης Κοκκόρης, αλλά και ο Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Αθλητικού Μελάθρου, Άγης Κυνηγόπουλος. Επίσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός, αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση, όμως βρήκαν την ευκαιρία να στείλουν τους χαιρετισμούς τους.
«Πόλος έλξης» για τους μικρούς αθλητές των τμημάτων των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Μάρσιο Αμορόζο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός απολάμβανε τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του, κάτι που συνέβη και με τους υπόλοιπους αθλητές του «αυτοκράτορα».
Η εκδήλωση ξεκίνησε, με τον πάτερ Αριστείδη να κάνει τον καθιερωμένο αγιασμό και, στη συνέχεια, ακολούθησαν κατά σειρά οι ομιλίες των προέδρων του ΑΣ, της ΚΑΕ και της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε πως: «Κάποτε ένας παλιός πρόεδρος του συλλόγου είχε πει ότι ο Άρης, ως σύλλογος γενικότερα, θα πρέπει να κάνει τις εκδηλώσεις του στο Παλαί Ντε Σπορ. Ε, λοιπόν σήμερα τα καταφέραμε. Ο Άρης έχει ένα μεγάλο γήπεδο και χρειάζεται ένα ακόμη μεγαλύτερο για να στεγάζει τους αθλητές και τον κόσμο του, γιατί είναι κάτι που, πραγματικά, το αξίζει δικαιωματικά και είναι αδικημένος από τα δρώμενα της αθλητικής ιστορίας. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι ο Άρης γιορτάζει ενιαία, όπως επίσης μάχεται ενιαία όταν έχει προβλήματα, σαν μια «γροθιά», ενώ με την έλευση του νέου έτους, θέλουμε ο σύλλογος να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, να κατακτούν πολλές νίκες τα τμήματά μας, να έχουν υγεία οι αθλητές μας. Επίσης, τα μεγάλα τμήματα του συλλόγου, που είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ να παρουσιάζουν συνεχή άνοδο, αλλά πέρα από αυτές τις ομάδες που αποτελούν τη «βιτρίνα» του συλλόγου, όπως βέβαια θέλουμε το ίδιο και για όλους τους υπόλοιπους αθλητές και τους προπονητές μας, που με την καθημερινή τους προσπάθεια βοηθούν τον Άρη να γίνει ακόμη μεγαλύτερος. Ο Άρης εκπροσωπεί επάξια τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και την Ελλάδα, γενικότερα. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και πάντα νίκες. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αλεξανδρείου Αθλητικού Μελάθρου, που σήμερα μας παρέδωσε το γήπεδο για να κάνουμε την εκδήλωσή μας».
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης δήλωσε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στην πιο ωραία κερκίδα και, δεν είναι άλλη, από αυτήν όπου βρίσκονται τα παιδιά. Στον Άρη θέλουμε τρία πράγματα από εσάς: Πρώτον, προσπαθούμε να σας κάνουμε, πρώτα από όλα, ακέραιους χαρακτήρες και καλούς ανθρώπους, ούτως ώστε όταν μεγαλώσετε να ζήσετε μια αξιοπρεπή ζωή, δεύτερον να γίνετε καλοί αθλητές και τρίτον να μάθετε να αγαπάτε πολύ και σωστά αυτόν τον πολύ μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Σήμερα, είμαστε εμείς παράγοντες στον Άρη, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι και οφείλουμε να δημιουργούμε τις υποδομές για να κάνουμε τη ζωή των γονιών σας πιο εύκολη, γιατί κάνουν μεγάλες θυσίες για να οργανώνουν τον χρόνο σας και να σας μεταφέρουν στα γήπεδα. Θέλω να είστε περήφανοι, γιατί αγωνίζεστε και αγαπάτε τον πιο μεγάλο και πιο ιστορικό σύλλογο στην Ελλάδα».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, υπογράμμισε πως: «Φίλοι του Άρη, σήμερα κάνουμε μια εκδήλωση για να δείξουμε αυτό που έχουν προσπαθήσει όλοι στον χώρο του αθλητισμού να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Ότι δηλαδή, στους συλλόγους, πάνω από όλα, είναι οι άνθρωποι. Ο Άρης γεννήθηκε πριν από 94 χρόνια, από μια χούφτα ανθρώπων που είχαν ιδανικά και αρχές, ενώ, με το πέρασμα του χρόνου, σημείωσε μεγάλες επιτυχίες και γι’ αυτό έγινε ο πιο μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα. Αυτές τις αρχές υπηρετούμε και σήμερα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό τμήμα ή αθλητικός σύλλογος. Υπάρχει ο Άρης, που είναι ένας και μοναδικός. Έχουμε μάθει να αγαπάμε πολύ αυτόν τον σύλλογο, γιατί πιστεύουμε στα ιδανικά που μας προσφέρει. Είναι ο σύλλογος που μεγαλώνει γενιές ανθρώπων με ιδανικά που, μπορεί να μην είναι αθλητές, αλλά τα κουβαλάνε στη ζωή τους. Αυτό που θα πρέπει να μάθουν οι γονείς, που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον Άρη, είναι να αγαπάνε αυτόν το σύλλογο με την καρδιά τους, γιατί είναι ένας σύλλογος γεμάτος συναίσθημα και αξίες, που θα τους μάθει να αγαπάνε και άλλα πράγματα στη ζωή τους, ειδικά στις μέρες μας, που ζούμε την εποχή της εμπορευματοποίησης. Αντιθέτως, ο Άρης, με τις αρχές που πρεσβεύει, μαθαίνει στους ανθρώπους να αγαπούν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μας. Ο Άρης είναι ο μόνος σύλλογος που στηρίζεται στους ανθρώπους και σε καμία άλλη δύναμη. Είναι ο σύλλογος που κουβαλάει την αξιοπρέπεια μέσα στο DNA του. Ακόμα και το γήπεδο του Χαριλάου, που ονομάζεται σήμερα «Κλεάνθης Βικελίδης», είμαστε οι μόνοι που το αγοράσαμε. Δε μας χάρισε ποτέ κανείς τίποτα σε αυτήν τη ζωή. Αγαπάμε τον Άρη μας και έτσι θα συνεχίσουμε. Έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας σέβονται, όπως πρέπει να σέβονται τις αρχές μας. Εύχομαι αυτή η χρονιά να μας φέρει πολλές επιτυχίες. Επιτυχία, όμως, δεν είναι μόνο να κερδίζουμε, αλλά επιτυχία είναι αυτή η αρειανή ψυχή που έχει γεμίσει την Ελλάδα και κάθε γωνιά του κόσμου».
Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους της αποψινής εκδήλωσης. «Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι αυτή η γιορτή είναι ενιαία», ήταν οι αρχικές δηλώσεις του πρώην τεχνικού των «κιτρινόμαυρων». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Τούτο το παράδειγμα θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα σωματεία, γιατί ένα σωματείο πάει μπροστά, όταν είναι ενωμένο. Ο κ. Σκόρδας είπε, προηγουμένως, ότι ορισμένα άτομα ίδρυσαν τον Άρη. Εφτά ήταν συνολικά στον αριθμό και ένας από αυτούς ήταν ο νονός μου, οπότε έχω «ρίζες» καλές. Χαίρομαι για το γεγονός ότι, εκτός του πρωταθλητισμού που κάνουν τα αγωνιστικά τμήματα, το βασικότερο από όλα είναι οι Ακαδημίες, που απαρτίζονται από όλα αυτά τα παιδάκια. Οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο τα μαθήματα, αλλά χρειάζεται και η σωματική άσκηση για να υπάρχει ψυχική και σωματική ισορροπία. Αυτό είναι κάτι που το προσφέρει μόνο ο αθλητισμός. Δίνω συγχαρητήρια για την εκδήλωση και εύχομαι το 2008 να είναι ένα έτος δημιουργικό, με υγεία στους αθλητές και τις οικογένειες τους. Να είναι, επίσης, ένα έτος με αγάπη και φιλότιμο».
Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών του συλλόγου για τις διακρίσεις που γνώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Η αρχή έγινε με τους ποδοσφαιριστές του Άρη, Θανάση Παπάζογλου και Κυριάκο Στρατηλάτη, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων. Τη βράβευσή τους έκανε ο Λάμπρος Σκόρδας, αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντόπουλος, που δήλωσε πως: «Στον συγκεκριμένο κόσμο του Άρη, στον Άρη που δημιουργεί πρότυπα, στον Άρη του ευ αγωνίζεσθαι, στον Άρη που έχει όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά μας, εύχομαι ότι το καλύτερο». Στη συνέχεια, βραβεύθηκε ο μπασκετμπολίστας των «κιτρινόμαυρων», Κώστας Παπανικολόου, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης με την Εθνική μπάσκετ των Εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας το προηγούμενο καλοκαίρι. Τη βράβευση έκαναν οι Θανάσης Τζεβελέκης και Γιάννης Ιωαννίδης. Επίσης, βραβεύτηκαν ο Άρης Γρηγοριάδης, ο Δημήτρης Ξυνάδας, η Μαρία Δεμερτζή, η Ασπασία Πετραδάκη, η Μαρία Μιχαλάκα και η Ελένη Βαρελτζίδου. Όλοι αυτοί για τις επιτυχίες τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Τις βραβεύσεις έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που φώναξε: «Γήπεδο στον Άρη! Νικηφόρο το 2008!».
Επίσης, βραβεύτηκαν οι Κωνσταντίνος Μιρζάεφ, Γεωργία Βαχανίδου, Γιώργος Μιρζάεφ και Γιώργος Απριλιασβίλι, για τις πρωτιές που κατέκτησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας. Τη βράβευση στους τελευταίους έκανε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αστέριος Δεληγιάννης. Οι Ευάγγελος Κεχαβαϊδης, Γιώργος Εμμανουηλίδης και Βασιλική Τσιάκα βραβεύτηκαν, για την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης. Επίσης, βραβεύτηκε και ο Κώστας Κουρτίδης για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα. Όλοι αυτοί τιμήθηκαν από τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Ο τελευταίος δήλωσε πως: «Ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ο Άρης είναι ιδέα. Ο Άρης είναι η ιστορία αυτής της πόλης, όπως και η Ελλάδα πάει μαζί με την ιστορία του Άρη. Αυτήν την ιστορία έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες για το 2008».
Την ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια βράβευσαν ο Νίκος Γκάλης με τον Ανέστη Πεταλίδη. Στη συνέχεια, τη νεοσύστατη ομάδα κορφμπολ του Άρη βράβευσαν οι Βουλευτές Χάρης Τσιόκας και Απόστολος Τζιτζικώστας. Αυτό αφορούσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας. Επίσης και για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο κύκλος των βραβεύσεων έκλεισε με τους Γεώργιο Μαλλιαρόπουλο, Φωτεινή Βαμμένου, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και Βλαδίμηρο Αλκίδη, οι οποίοι τιμήθηκαν για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος τζούντο. Η βράβευση έγινε από τον πρόεδρο των βετεράνων ποδοσφαιριστών Άρη, Γιάννη Βένο, τον πρόεδρο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Άρη, Αστέριο Γούσιο, αλλά και από τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη. Ο τελευταίος ευχήθηκε: «Υγεία και πολλές διακρίσεις. Το 2008 να είναι και για τα τμήματα υποδομής, αλλά και για τις μεγάλες ομάδες, η καλύτερη χρονιά. Να πάτε πολύ πιο ψηλά».
Τυχερό τμήμα στην κοπή της βασιλόπιτας αναδείχθηκε αυτό του στίβου, που κέρδισε ένα τραπέζι από τον ΑΣ Άρη.
Ο Νίκος Γκάλης αναφέρθηκε στη λαμπρή αυτή εκδήλωση. «Είναι μια μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό που ο ενιαίος Άρης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και εύχομαι, σε όλα τα τμήματα του Άρη μας, κάθε επιτυχία το νέο έτος. Ελπίζω να φέρω γούρι, αφού είναι η πρώτη κοπή πίτας που έρχομαι από τότε που ήμουν αθλητής του Άρη και εγώ. Είναι καλό που γίνεται γιορτή για όλα τα τμήματα και μαζεύονται όλα τα παιδιά του συλλόγου και θεωρώ σημαντικό τα παιδιά να αθλούνται και να ασχολούνται με τον αθλητισμό».
Ο μεγάλος σταρ δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ το Σάββατο. «Όταν έπαιζα εγώ, ήμασταν οι δύο καλύτερες ομάδες και συνήθως αυτός που κέρδιζε τα παιχνίδια, έπαιρνε και το πρωτάθλημα».
Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία των «κιτρινόμαυρων» σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Ο Άρης έχει μια καλή πορεία και βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους του. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν μια καλή προσπάθεια, ενώ η διοίκηση κάνει καλή δουλεία και βοηθάει σημαντικά στο να πετύχει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είναι θέμα συγκυρίας, εάν είναι να κάνεις το επόμενο βήμα και να πας ακόμα ψηλότερα. Εύχομαι στον Άρη κάθε επιτυχία στο μέλλον».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος, Παναγιώτης Βλαχαδάμης