Σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του με 88-75 από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, που ήταν η έκτη σε επτά εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον θα περιοριστεί στην κατάληψη της τέταρτης ή της πέμπτης θέσης του πρώτου ομίλου. Αν μάλιστα χθες οι Πειραιώτες δεν διαφύλασσαν τουλάχιστον το +16 του πρώτου αγώνα, τότε οι Λιθουανοί θα είχαν ήδη εξασφαλίσει την τέταρτη θέση έναντι του ελληνικού συλλόγου.
Για να τερματίσουν τέταρτοι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να νικήσουν πάση θυσία τη Σιένα στο ΣΕΦ την ερχόμενη Τετάρτη, για την τελευταία αγωνιστική και ταυτόχρονα να ηττηθεί η Ζαλγκίρις από την Τάου στη Βιτόρια. Αν ο Ολυμπιακός βγει τέταρτος, θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για τη φάση των «16», που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου. Αν βρεθεί πέμπτος και... καταϊδρωμένος, τότε θα είναι στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ.
Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους πλέον στο κυριακάτικο (16:30) δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ανεβασμένο ΠΑΟΚ, στο κλειστό της Πυλαίας, για τη 14η αγωνιστική της Α1 (πρώτη του δευτέρου γύρου). Το πρόγραμμα της ομάδας είναι πολύ δύσκολο προσεχώς και θα κρίνει πολλά. Μετά το ματς με τη Σιένα ακολουθεί η διακοπή για το All Star Game και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός υποδέχεται πρώτα τον Άρη και εν συνεχεία τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, σε δύο ματς που θα κρίνουν εν ολίγοις την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια (και συνεπώς το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs).