Τα φαινόμενα ρατσισμού που μαστίζουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δε θα ήταν δυνατό να μην πλήξουν τη ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εξαιτίας αυτών των γεγονότων λοιπόν, Ισραηλινός βουλευτής ζήτησε το κλείσιμο του γηπέδου «Τέντι» της Ιερουσαλήμ, έδρα της Μπεϊτάρ. Και συγκεκριμένα ύστερα από ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά του, Άραβα στην καταγωγή, ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας του Ισραήλ, Σουάν.
Ο παίκτης έγινε σχεδόν εθνικός ήρωας σημειώνοντας στο 90΄ το γκολ της ισοφάρισης για το Ισραήλ στον εκτός έδρας αγώνα με την Ιρλανδία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2006. Αυτό ωστόσο δε στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει στόχος αποδοκιμασιών και υβριστικών συνθημάτων από εθνικιστές οπαδούς της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία θεωρείται ομάδα της συντηρητικής και εθνικιστικής παράταξης.
«Οι οπαδοί της Μπεϊτάρ αντιπροσωπεύουν το στοιχείο του ρατσισμού στο ισραηλινό ποδόσφαιρο» σχολίασε ο βουλευτής Γιόσι Σαρίντ και πρόσθεσε: «Αν δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα, θα κλείσουμε το γήπεδο».
Επιμέλεια:Παναγιώτης Χαμαργιάς