Με δύο γκολ του Στέλιου Σφακιανάκη, o ΟΦΗ επικράτησε της Βέροιας στο Παγκρήτιο με 3-0. Ο επιθετικός των Κρητικών έφτασε τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα και έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του, «βυθίζοντας» παράλληλα την Βέροια, που θα δώσει μάχη για την παραμονή στα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος. Το άλλο γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ο Αντώνης Πετρόπουλος που άνοιξε λογαριασμό στην κατηγορία. Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει έχασε η Βέροια στο 80' , όταν ο Τσιμπλίδης έχασε πέναλτι. Στους διακριθέντες ο Αλεξάνταρ Σίμιτς που δημιούργησε όλα τα γκολ των Κρητικών.

Το ματς:

Το παιχνίδι στο Παγκρήτιο ξεκίνησε με τους… χειρότερους οιωνούς. Το πολικό ψύχος που επικρατούσε στο Ηράκλειο, σίγουρα δεν θα έκανε την δουλειά των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και τόσο εύκολη. Οι Κρητικοί, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα «ζεσταίνονταν» και άρχισαν να αποδίδουν κάτι σαν ποδόσφαιρο.

Η υπεροχή τους ήταν ολοφάνερη και η αστοχία τους επίσης. Μέσα σε ένα οκτάλεπτο, από το 19’ μέχρι το 24’, οι γηπεδούχοι του Γιώργου Παράσχου απώλεσαν τρεις ευκαιρίες να σκοράρουν με τους Μπαρκαουάν, Ταραλίδη και Γκέρμπερ να απειλούν την εστία του Τέρολ, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο αούτ στις δύο πρώτες περιπτώσεις και κόρνερ την τρίτη.

Η χιονόπτωση στο γήπεδο του Ηρακλείου γινόταν όλο και εντονότερη και ο ρυθμός του αγώνα όλο και νωθρότερος. Οι «ασπρόμαυροι» διατηρούσαν την υπεροχή, αλλά χωρίς να καταφέρουν κάτι το ουσιαστικό. Σε ένα κακό, ποιοτικά, πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν και πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Σαφώς καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν ευχαριστημένη με αυτό το αποτέλεσμα, καθώς χρειαζόντουσαν την νίκη και θα τη διεκδικούσαν με «νύχια και με δόντια».

Αυτό έγινε, και μάλιστα άμεσα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Στέλιος Σφακιανάκης, με γκολ από τα αποδυτήρια στα 40’’ του δευτέρου μέρους άνοιξε το σκορ έπειτα από σέντρα του Σίμιτς, κάνοντας το 1-0 και βάζοντας την Βέροια σε περιπέτειες. Η «βασίλισσα του Βορρά», προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση ένα λεπτό μετά το γκολ του Σφακιανάκη, όταν ο Ντε Λάνγκε, με δυνατό σουτ απείλησε, για πρώτη φορά, την εστία στου Τζόρβα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του ΟΦΗ, «κλείδωσε» το ματς στο 59’ όταν ο Πετρόπουλος, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τους Κρητικούς, έκανε το 2-0, έπειτα από ασίστ του Σίμιτς, ο οποίος του «σέρβιρε» έτοιμο γκολ, περνώντας όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του, ακόμη και τον Τέρολ. Ο Αλεξάνταρ Σίμιτς δημιουργούσε και οι επιθετικοί του ΟΦΗ εκτελούσαν…

Οι παίκτες του ΟΦΗ, πήραν φόρα και δεν τους κρατούσε τίποτα. Με τον Σίμιτς, πάλι να δημιουργεί, έκαναν τρία τα τέρματα τους χάρη σε γκολ του Σφακιανάκη, δεύτερο σημερινό και πέμπτο προσωπικό στο πρωτάθλημα. Ο Σίμιτς έδωσε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, αυτός είδε τον Τέρολ εκτός εστίας και τον πλάσαρε κάνοντας το ακορ 3-0 στο 78’, δίνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα στους «ασπρόμαυρους» και στέλνοντας την Βέροια ακόμη πιο χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ της τιμής, αλλά ο Τζόρβας είχε αντίθετη άποψη. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, απέκρουσε το πέναλτι του Τσιμπλίδη και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στο 82’ , μάλιστα ο Καμάλ διαπληκτίστηκε με τον Ισά, φέρνοντας ως αποτέλεσμα την κόκκινη για τον παίκτη του ΟΦΗ και την κίτρινη για τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό της Βέροιας.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέσα σε χιονοθύελλα και πανηγύρια για τους πάικτες της κρητικής ομάδας. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα στην έδρα της έπειτα από το 2-0 της 19ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ και έφτασε τους 23 βαθμούς. Πλέον, ο στόχος της παραμονής μοιάζει πιο εύκολος κάτι που δεν συμβαίνει και για την Βέροια. Η βασίλισσα θα «παλέψει» αν θέλει να συνεχίσει και του χρόνου στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Νουαφόρ(76’ Αρβανίτης), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Πετρόπουλος (81’ Ντρούλιτς), Γκέρμπερ

ΒΕΡΟΙΑ (Ματζουράκης): Τέρολ, Αλεξίου, Ντε Λάγκε (78’ Ντε Λάνγκε), Σέεντορφ, Τσιμπλίδης, Κριβοκάπιτς, Καμάλ, Κλίνε, Μελαμπιανάκης (68’ Φριτέα), Μετόμο, Τζιοβανίνι (68’ Μπικόφσκι)

Κίτρινες κάρτες: Πετρόπουλος, Ρουμπάκης (ΟΦΗ) Σέεντορφ, Μελαμπιανάκης, Καμάλ(Βέροια)
Κόκκινες κάρτες: Πιερ Ισά (ΟΦΗ)
ΓΗΠΕΔΟ: «Παγκρήτιο»
Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών),
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Παπαχαραλάμπους (Αθηνών), Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρίτσας στη Δίκη στον ΣΚΑΪ: «Ο υγιής ανταγωνισμός φέρνει τις εκπλήξεις - Το Big-4 μπορεί να φτιάξει το ποδόσφαιρο»

«Μεγάλος στόχος της Γκρέμιο ο Τετέ - Συνεχείς επαφές με την πλευρά του παίκτη»

Τσορμπατζόγλου: «Είχε μεγάλη ανάγκη το τρίποντο στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Προχωράει μία περίπτωση στόπερ»

Τσανάκας: «Ο Μεντιλίμπαρ αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό για όσο θέλει»

Σαββόπουλος: «Σε προχωρημένες επαφές για αριστερό εξτρέμ ο Άρης»

Τσακίρης: «Νίκη που έδειξε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία αυτή κόντρα στον ΟΦΗ - Δεδομένες οι κινήσεις τον Γενάρη»

Σαραγόσα: «Έχουν αποφασίσει ότι ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα Super League 2 αλλά έχουμε 64 βαθμούς να διεκδικήσουμε ακόμα»

Παπαδόπουλος: «Στόχος μας να αναδείξουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Βραβεία ΠΣΑΤ: Το αφιερωματικό βίντεο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Λεβαδειακός ο 9ος: Το ιστορικό επίτευγμα που κυνηγά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου

TAGS: ΟΦΗ