Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και τη νίκη στο ΣΕΦ, την οποία χαρακτήρισε σημαντική μεν, αλλά όχι αποφασιστική, παρουσιάστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επισήμανε πως η βαριά ήττα και η κακή εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Πίλσεν έκανε άπαντες στην ομάδα να συγκεντρωθούν.

«Μετά την Τουρκία μιλήσαμε πάρα πολύ μεταξύ μας. Αναλύσαμε το παιχνίδι, μιλήσαμε με τον καθένα ξεχωριστά, αλλά συμφωνήσαμε ότι η ομάδα μας έχει ποιότητα και μπορούμε να παίξουμε με τον τρόπο και τις αρχές που έχουμε μάθει από την αρχή της χρονιάς. Καταφέραμε να έχουμε διάρκεια στην επίθεση και τις συνεργασίες μας, να παίξουμε ως ομάδα, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην Τουρκία. Δεν είναι σωστό να έχουμε ένα παιχνίδι άσχημο κι ένα παιχνίδι καλό. Χρειάζεται διάρκεια κι αυτό επιζητάμε», δήλωσε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και για μας και για τον Ολυμπιακό. Παίξαμε πολύ καλά, είχαμε υπομονή και ηρεμία αλλά και θάρρος και αυτοπεποίθηση. Συγχαρητήρια σε όλους στον Ολυμπιακό για την πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είναι μια σημαντική είναι, αλλά είναι μια ακόμη νίκη. Υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Μας χαροποιεί αυτή η νίκη γιατί άλλαξε το πρόσωπό μας. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη, σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος».

Επόμενος στόχος για το «τριφύλλι» είναι η νίκη στην αναμέτρηση της προσεχούς Πέμπτης απέναντι στην Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ για το Top 16. «Συνεχίζουμε, έχουμε να προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο ματς στην Ευρωλίγκα, αλλά ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα θα αποφασίσουν για την πορεία μας».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης είπε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Ένα ντέρμπι. Προερχόμασταν από μια ήττα και μια κακή εμφάνιση στην Τουρκία. Είχαμε υπομονή και παρότι χάσαμε περισσότερες βολές απ’ ό,τι έπρεπε για ένα τέτοιο ματς, πήραμε μια μεγάλη νίκη, επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Το αποτέλεσμα αυτό θα μας θα δώσει κουράγιο για τη συνέχεια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube