Ως θετικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζει ο Μάρκο Αουρέλιο, του Άρη, την λευκή ισοπαλία της ομάδας του στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Hellas On Line με την Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός μιλώντας στον Libero 107,4 και στην εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» αναφέρθηκε ακόμα και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και για τον τραυματισμό που πέρασε.

Μετά από αυτό το θετικό αποτέλεσμα ο Αουρέλιο πιστεύει πως θα χρειαστεί μια πολύ καλή εμφάνιση για να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση οι «κίτρινοι»: «Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε να είναι δύσκολο και δυνατό, όπως και ήταν. Εμείς είχαμε καλό ρυθμό, μας έλειψε το γκολ, αλλά θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε. Το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα για μας και στον επαναληπτικό θα μπορέσουμε να κερδίσουμε»,τόνισε και συνέχισε: «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε στην άμυνα, αλλά επίσης πρέπει να επιτεθούμε για να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να παίξουμε με πάθος, αυτοσυγκέντρωση και εξυπνάδα. Η Ξάνθη είναι επικίνδυνη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Προς το παρόν σκεφτόμαστε τον Ατρόμητο και όταν φτάσει το ματς του Κυπέλλου, θα επανέλθουμε στην Ξάνθη».

Ακόμη ο Βραζιλιάνος μπακ αναφέρθηκε και στην συνέχεια των υποχρεώσεων του με την ομάδα του Άρη στο πρωτάθλημα: «Πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια που έχουμε εντός έδρας με τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό. Είναι δύο ομάδες που αξίζουν το σεβασμό μας και έχουν πολύ καλούς παίκτες. Δεν πρέπει να μιλάμε για τον παιχνίδι, αλλά να το κερδίσουμε. Είναι σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς να ανέβουμε στη βαθμολογία, να είμαστε κοντά στους 3 πρώτους και να βγούμε στην Ευρώπη. Έχει μεγάλη σημασία να συμμετέχουμε 2η συνεχόμενη χρονιά στο Κύπελλο UEFA. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο άνετα και όχι αγχωτικά».

Επίσης ερωτηθείς για το πόσο μπορεί η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια να επηρεάσει τις προσπάθειές τους στα επόμενα τόνισε: «Κάθε αγώνας και διοργάνωση είναι διαφορετική. Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής έρχεται από την Βραζιλία, κουβαλάει την ελπίδα να παίζει διαρκώς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αναμέτρηση. Δεν πρέπει να επικαλούμαστε την κόπωση. Δεν υπάρχει θέμα κούρασης για μένα. Είμαστε ήρεμοι, προπονούμαστε εντατικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο και να βοηθάμε την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της».

Τέλος ο Αουρέλιο μίλησε για τον τραυματισμό του αλλά και πως δείχνει να μπαίνει όλο και πιο πολύ σε κανονικούς ρυθμούς: «Είχα πολλά προβλήματα με το γόνατό μου. Βιάστηκα λίγο με την επιστροφή μου στους αγωνιστικούς χώρους. Πλέον είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Αισθάνομαι σε κάθε αγώνα ότι βελτιώνομαι. Είναι λογικό κάθε ποδοσφαιριστής να χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί. Είχα τη συμπαράσταση όλων της οικογένειάς μου, της διοίκησης και των οπαδών μας».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης