Μέσα σε διάστημα επτά ημερών θα κριθούν οι δύο από τους τρεις στόχους για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, μετά τις μεγάλες χθεσινές τους νίκες απέναντι σε Σιένα (77-76) και Ζαλγκίρις (61-52), αντίστοιχα. Μία εβδομάδα πριν από τη μεταξύ τους μονομαχία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 26 Μαρτίου, οι δύο «αιώνιοι» θα δώσουν καθοριστικούς αγώνες για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, διατηρώντας λιγοστές ελπίδες να τερματίσουν και πρώτοι στους ομίλους τους. Την προσεχή Τετάρτη (21:15) οι «πράσινοι» αναμετρώνται στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού σε αντίθετη περίπτωση μένουν εκτός οκτάδας. Μία μέρα μετά, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στα προημιτελικά. Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 για την Ευρωλίγκα και την πορεία των «αιωνίων» σε αυτήν.

Την προσεχή Τετάρτη (21:15) οι «πράσινοι» αναμετρώνται στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού σε αντίθετη περίπτωση μένουν εκτός οκτάδας. Αν οι πρωταθλητές Ευρώπης επικρατήσουν στη «Χάλα Πιονίρ» και ταυτόχρονα η Σιένα ηττηθεί στην Ιταλία από την αδιάφορη Εφές Πίλσεν, μπορούν να τερματίσουν και πρώτοι. Αν το δεύτερο σκέλος δεν γίνει πραγματικότητα (που είναι και το πιθανότερο) η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα αναμετρηθεί με μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά απέναντι στην Τάου, όπως είχε συμβεί προ διετίας. Τότε οι Βάσκοι ήταν αυτοί που είχαν πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Πράγας, νικώντας στον τρίτο αγώνα στο ΟΑΚΑ, ενώ πέρυσι απέκλεισαν στην ίδια φάση τον Ολυμπιακό με 2-0.

Την ερχόμενη Πέμπτη (20:00) ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στα προημιτελικά, ενώ θεωρητικά μπορούν να τερματίσουν και πρώτοι. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει η Μακάμπι να ηττηθεί στο Τελ Αβίβ από την αδιάφορη Ζαλγκίρις. Αν τελικώς η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη τερματίσει στη δεύτερη θέση, τότε στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την πανίσχυρη και φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Θοδωρή Παπαλουκά και του Νίκου Ζήση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αποχωρεί ο Καντσελιέρι από την Τρέντο στο τέλος της σεζόν

Τσορμπατζόγλου: «Δεν είναι μεγάλη η διαφορά των έξι πόντων αλλά… - Τι συμβαίνει με τους τραυματίες στο ποδόσφαιρο»

Ντίμσα: «Να δούμε το βίντεο για να αλλάξουμε την άμυνά μας»

Γιαβόρσκι: «Ανατρέπεται η διαφορά αν αλλάξουμε κάποια πράγματα, φοβερός ο κόσμος του ΠΑΟΚ»

«Πάμε ΠΑΟΚάρα»: Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ!

Η μέρα και η ώρα της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Μπιλμπάο - Αυτά θέλει ο «δικέφαλος» για τον τίτλο

Μπούτσκος: «Πρέπει να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα και να παίξουμε πιο ποιοτικά στο Μπιλμπάο»

Πονσαρνάου: «Θα βλέπω στον ύπνο μου τον Μπέβερλι, πρέπει να σεβαστούμε τον ΠΑΟΚ - Η προϊστορία δεν είναι υπέρ μας»

Ταϊρί: «Είμαστε ικανοποιημένοι για τη διαφορά, φυσικά και μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο»

Θυμήθηκε τα παλιά την κατάλληλη στιγμή: Η τεράστια εμφάνιση του Μπέβερλι κόντρα στην Μπιλμπάο!