H UEFA δεν αστειεύεται και το απέδειξε τιμωρώντας με βαριά πρόστιμα ομάδες που είχαν κακή... διαγωγή σε αγώνες των διοργανώσεών της.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε πρόστιμα 19.206 ευρώ την Ατλέτικο Μαδρίτης και 6.401 την Μπόλτον για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τους «32» του Κυπέλλου UEFA στις 21/2. Για τον ίδιο γύρο της διοργάνωσης τιμωρήθηκαν με πρόστιμα 9.611 ευρώ η Μπραν και 3.200 η Έβερτον για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στη Νορβηγία στις 13/2. Πρόστιμο, ύψους 3.200 ευρώ, επιβλήθηκε και στη Λιόν για το λέιζερ με το οποίο ένας οπαδός της ομάδας σημάδευε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 20/2 στο «Ζερλάν».
Η εκδίκαση της υπόθεσης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση οπαδών της σε βάρος έγχρωμων παικτών της Μαρσέιγ σε αγώνα της 12ης Μαρτίου για τους «16» του Κυπέλλου UEFA, πήρε αναβολή.