Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «L’ EQUIPE» παραχώρησε το περασμένο Σάββατο ο Αμάρα Σι. Ο άσος της ΑΕΚ μίλησε στην εφημερίδα της πατρίδας του, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος φόργουορντ αναφέρθηκε στο τι έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής από τη θητεία του στην "Ενωση" και το ελληνικό πρωτάθλημα και ξεκαθάρισε πως θέλει να παραμείνει στη χώρα μας. Για τον φόργουορντ του «Δικεφάλου» μίλησε, στην ίδια εφημερίδα και ο τεχνικός της «Ένωσης», Βαγγέλης Αγγέλου.
«Είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου στην Ελλάδα και το πρωτάθλημα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του παίκτη, που στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Περνάω καλά στην Αθήνα, οι Έλληνες είναι φιλικοί, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες είναι άριστες. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και ευελπιστώ να παραμείνω και του χρόνου».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος και της LNB. «Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, αφού υπάρχουν περισσότερες ομάδες με ποιότητα, σε σχέση με αυτό της πατρίδας μου. Δε χαρακτηρίζεται ως πρωτάθλημα «δύο ταχυτήτων», για αυτό και η αγωνία θα διατηρηθεί μέχρι τέλους. Η ΑΕΚ προσπαθεί να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».
Όσον αφορά τον Βαγγέλη Αγγέλου, τόνισε πως: «Πρόκειται για ένα «παιδί – διαμάντι», για έναν παίκτη με αθλητικά προσόντα. Είναι δεκτικός με τους συμπαίκτες του και φιλότιμος. Τα μειονεκτήματα που έχει και πρέπει να τα βελτιώσει, εντοπίζονται στις επαφές και στο κέρδος από τα φάουλ, καθώς και στην προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα».
Αναφορικά με τις θέσεις που μπορεί να παίξει ο Σι, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως: «Αμυντικά, έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί από τη θέση του πλέι μεικερ μέχρι του πάουερ φόργουορντ, ενώ επιθετικά στις θέσεις «2-3-4», εφόσον δουλέψει σκληρά».
Φάνηκε πως επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα. «Θα είναι κέρδος για την ΑΕΚ να παραμείνει ο Αμάρα».
Εν τω μεταξύ, επιστολή στην «Ένωση» έστειλε ο γενικός διευθυντής της Σλάβια Πράγας, Πετρ Τζάτσαν τη Δευτέρα, απαντώντας σχετικά στην πρόσκληση που του απηύθυνε η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ. Αυτή η πρόσκληση αφορούσε τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, με την ευκαιρία των 40 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 από την «Ένωση». Ο Τζάτσαν επισήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την τσεχική ομάδα να ταξιδέψει στην Αθήνα και να συμμετέχει στη γιορτή. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει διεθνής δημοσιότητα, όμως δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν τις 23 Απριλίου, λόγω υποχρεώσεων της Σλάβια στο πρωτάθλημα.
Το «κυρίως πιάτο» της γιορτής, λοιπόν, θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Απριλίου. Το τιμ του συλλόγου έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δημιουργήσει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, με πολλές εκπλήξεις για όσους δώσουν το «παρών» στην αναμέτρηση.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης