Οι μη Ευρωπαίοι ήταν οι νικητές του φετινού ALL STAR GAME μπάσκετ της FIBA, που έγινε και φέτος στην Κύπρο. Η ομάδα του Κόσμου επικράτησε των Ευρωπαίων με 118-116. Στην αναμέτρηση, συμμετείχαν παίκτες από τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο φετινό Euro Cup. H διοργάνωση διεξήχθη για τέταρτη συνεχομένη χρονιά στη Μεγαλόνησο και, συγκεκριμένα, στη Λευκωσία, όπως το 2006 και το 2007. Ο Δημήτρης Βεργίνης του ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός Έλληνας που έδωσε το «παρών» στην αναμέτρηση, σημειώνοντας ένα τρίποντο και έχοντας ένα κλέψιμο, με τη φανέλα των Ευρωπαίων.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζόζεφ Σμιθ της Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης με 28 πόντους. Ο τελευταίος ψηφίστηκε και MVP της αναμέτρησης. Οι μη Ευρωπαίοι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαίος των Ευρωπαίων ήταν ο Ντε Κολό της Σολέ με 24 πόντους.

Νικητής στα τρίποντα ήταν ο Ζαβόρουεφ της ΑΕΛ. Νικητής στα καρφώματα ήταν ο Καζομάρα, επίσης της ΑΕΛ.


Τα δεκάλεπτα: 34-38, 64-70, 99-100, 116-118

ΕΥΡΩΠΗ (Παβλίτσεβιτς, Τιχονένκο): Τόμιτς, Βεργίνης 3 (1), Λόντσαρ 18, Αλεξιτς 20 (2), Τσιντσάντζε 5 (1), Μπράτιτς 18 (3), Λένζλι 11 (1), Σκέλε 2, Ντε Κολό 24 (6), Αντριουκάιτις 4, Γκριν 6, Βίρτανεν 5 (1)

ΚΟΣΜΟΣ (Μπάρτον, Φιντς): Σκέιλς 23 (4), Αλεξάντερ 13 (1), Ράντλι 6, Φαμουτιμί 12, Κούσγουορθ 11, Κανταμέσα 3 (1), Χένινγκ 14, Σμιθ 28 (7), Γούντγουορντ 8


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube