Να πράξει το καθήκον του και να μη συνεχίσει τα «δώρα» επιθυμεί ο Παναθηναϊκός στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Αποφασισμένοι για το "4 στα 4" παίκτες και προπονητής. Στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θέλουν οι «πράσινοι», ώστε με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο να ξαναμπούν δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου. Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα για την ομάδα, χωρίς τους 14 διεθνείς. Την Κυριακή θα εκτίσει την ποινή του ο Μίκαελ Νίλσον. «Δύσκολο να μείνει στην Ελλάδα ο Ποστίγκα», γράφει η «Record», με τον Πορτογάλο φορ να δηλώνει: «Η Πόρτο δεν επέτρεψε να έχει ο Παναθηναϊκός οψιόν για την απόκτησή μου, ούτε άφησε περιθώρια για άλλες κινήσεις».
Να τα δώσουν όλα
Η αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων έφερε, όπως ήταν φυσικό, απογοήτευση στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος να διατηρηθούν στην κορυφή και το κακό έγινε μεγαλύτερο, όταν την ήττα στην Ξάνθη διαδέχθηκε η εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή. Πλέον, μετά το αρχικό μούδιασμα, άπαντες στην Παιανία επιθυμούν να κλείσει θετικά η σεζόν, πρώτον για να διατηρηθούν οι όποιες ελπίδες τίτλου και δεύτερον για το καλύτερο πλασάρισμα, αν η ομάδα μετάσχει στα πλέι οφ. Ταυτόχρονα, προπονητής και παίκτες στις μεταξύ τους συνομιλίες δεσμεύτηκαν ότι η ομάδα πρέπει να σταματήσει τα «δώρα» και να κάνει το "4 στα 4".
Περιμένουν και ελπίζουν
Όπως είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του. Ωστόσο, το κυριακάτικο ντέρμπι των συνδιεκδικητών του τίτλου στο Ολυμπιακό στάδιο δίνει κάποιες ελπίδες(έστω και λίγες)για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην παρούσα φάση, το «τριφύλλι» θέλει ήττα του Ολυμπιακού, ώστε να νικήσει τον Πανιώνιο και να μειώσει τη διαφορά στον ένα πόντο. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά και σίγουρα θα τονωθεί και η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Άλλωστε, το συναίσθημα που επικρατεί τώρα στην ομάδα, είναι ότι, έστω και μετά τις γκέλες, οι «πράσινοι» άξιζαν την πρωτιά.
Προπόνηση για λίγους…
Στις προπονήσεις επέστρεψε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Ο Ζοσέ Πεσέιρο καλείται -έστω και μετ΄εμποδίων- να προετοιμάσει την ομάδα για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Με τις εθνικές τους ομάδες λείπουν 14 παίκτες και πιο συγκεκριμένα οι Νίλσον, Μόρις, Γκαλίνοβιτς, Ιβανσιτς, Νίνης, Δημούτσος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σαλπιγγίδης, Βύντρα, Μανούτσο και Σιμάο. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία η απουσία των παικτών με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα θα τους αποφορτίσει, αφού μετά την ισοπαλία με τον «Γηραιό» το κλίμα στην ομάδα ήταν βαρύ…Στο παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες θα εκτίσει την ποινή του από τις κάρτες που συμπλήρωσε ο Μίκαελ Νίλσον. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σωτήρης Λεοντίου, Τάκης Φύσσας και Νταμέ Εντόι.
Βαγγέλης Νερατζιάς