Αλλαγή πλάνων από τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος στην προπόνηση της Παρασκευής έδειξε ότι η ΑΕΚ θα ξεκινήσει με 4-4-2 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της «Ένωσης» με την αλλαγή συστήματος έδειξε ότι προορίζει για βασικό τον Ισμαέλ Μπλάνκο. Νέο πειθαρχικό παράπτωμα στους «κιτρινόμαυρους». Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Μοχάμεντ Καλόν, ο οποίος βλέποντας ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή του για τη βασική ενδεκάδα αποχώρησε χωρίς άδεια από την προπόνηση της ομάδας του. Σε απολογία κλήθηκε από την ΠΑΕ ο παίκτης από τη Σιέρα Λεόνε. «Να σκέφτεστε μόνο τη νίκη» είπε ο Κωστένογλου στους παίκτες του. «Ματς της χρονιάς», χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Άκης Ζήκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΕΞΕΔΡΑ".
4-4-2 με Μπλάνκο
Με δύο κόφτες (Ζήκος, Καφές), οι οποίοι θα διασφαλίσουν ως ένα βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό ο Νίκος Κωστένογλου. Με αυτό τον τρόπο «ανοίγει και η πόρτα» της ενδεκάδας για τον Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Νίκου Λυμπερόπουλου στην «γραμμή κρούσης». Από εκεί κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μάχο, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Μπούρμπο (δεξιά), Δέλλα, Παπασταθόπουλο (κεντρικοί αμυντικοί) και Γεωργέα (αριστερά). Ο «φούλης» όπως γίνεται αντιληπτό θα έχει το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Ζήκος και Καφές (αμυντικά χαφ), ο Ριβάλντο ο οποίος θα ξεκινά από τα αριστερά, αλλά θα έχει ελεύθερο ρόλο και δεξιά ο Εντίνι που έχει βρει δίχτυα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του. Ο Νίκος Κωστένογλου μιλώντας στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της προπόνησης φρόντισε να εξηγήσει στους παίκτες του τη σημασία της νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό «Πάμε μόνο για νίκη και το μόνο που θα πρέπει να σκέφτεστε κάθε στιγμή είναι πως θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας και πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Εκτός ομάδας και σε απολογία ο Καλόν
Πειθαρχικό παράπτωμα Νο 3 στην ΑΕΚ. Το προ ολίγων ημερών «Αν δεν σέβεστε τον προπονητή σας δεν σέβεστε και μένα» του Ντέμη Νικολαϊδη φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε κατά πολύ ο Μοχάμεντ Καλόν. Ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε αντιλαμβανόμενος πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του για τη βασική ενδεκάδα αποχώρησε μόνος του από την προπόνηση της ομάδας του. Ο παίκτης τέθηκε εκτός ομάδας ως την Δευτέρα, ενώ παράλληλα έχει κληθεί και σε απολογία από τη διοίκηση.
Η ανακοίνωση για Καλόν
«O ποδοσφαιριστής της ομάδας Moχάμεντ Καλόν, κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης, υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Με απόφαση της διοίκησης ο ποδοσφαιριστής τίθεται εκτός ομάδας μέχρι την Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί ενώπιον του Προέδρου».
Ζήκος: «Ματς τη χρονιάς για την ΑΕΚ»
Κατά πάσα πιθανότητα ο Άκης Ζήκος θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν. Βέβαια θα ήθελε να συνδυάσει το παραπάνω με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει η ΑΕΚ να νικήσει τον Ολυμπιακό. Ο αμυντικός μέσος της «Ένωσης» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ» χαρακτήρισε το ματς με τους «ερυθρόλευκους» ως το παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα του.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:
«Αυτό θα είναι το τελευταίο ντέρμπι για μένα εάν πάρουμε το πρωτάθλημα. Εάν όχι θα παίξω και άλλα. Στα πλέι οφ».
Για το τι θέλει η ΑΕΚ από το ντέρμπι: «Την πρώτη νίκη μας σε ντέρμπι φέτος. Μια νίκη επί του Ολυμπιακού, που έχουμε καιρό να κάνουμε. Μου θυμίζει λίο την εποχή που έφυγα από την Ελλάδα το 2002. Τελικός πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, ηττηθήκαμε. Και έπειτα από μια εβδομάδα σε τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πάλι, νικήσαμε. Έχουμε αρκετά πράγματα να περιμένουμε απ’ αυτό το ματς. Και να μην πω ότι είναι το ματς της χρονιάς, βγαίνει από μόνο του».
Για τα όσα είχε πει μετά το τέλος του ματς στο Καραϊσκάκη: «Αισθάνομαι πως δεν έγινε αντιληπτό τα είπα. Δεν κατηγόρησα εκείνον το διαιτητή ότι μας αδίκησε ότι είναι ανίκανος, ότι ήταν σε διατεταγμένη αποστολή. Δήλωσα απλώς ότι αισθανόμουν στη στιγμή. Ενδεχομένως μου βγήκαν πράγματα συσσωρευμένα, το τόνισα μετά και στο πειθαρχικό όργανο, από το παρελθόν. Αλλά αυτά ένιωθα, αυτά είπα».
Για το αν θα γινόταν τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ: «Δεν θέλω να μπλέξω. Όχι στην ΑΕΚ. Στο πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Στη νοοτροπία. Καταλαβαίνω μέσα μου ότι έχω πολλά να δώσω. Και επιθυμώ να τα δώσω. Αλλά κάτι με φρενάρει, δεν με αφήνει να το κάνω. Δεν φοβάμαι μήπως αποτύχω. Φοβάμαι μήπως δεν αντέξω».
Καλόν: «Θα νικήσουμε για τον Ριβάλντο»
Ο Μοχάμεντ Καλόν σε συνέντευξη που παραχώρησε και εκείνος στην ίδια εφημερίδα με τον Ζήκο, μια μέρα πριν το επεισόδιο με το Νίκο Κωστένογλου τόνισε πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να νικήσει τον Ολυμπιακό όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά και για τον Ριβάλντο.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:
«Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τον Ριβάλντο, να πολεμήσουμε γι’ αυτόν και να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Και αν πάρουμε τη νίκη, θα του την αφιερώσουμε».
«Αν επικρατήσουμε στο ντέρμπι, δεν θα έχει χαθεί τίποτα. Θα έχουμε την ευκαιρία που ψάχνουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο».
«Η ΑΕΚ κοιτάει μόνο την κορυφή»
Την πεποίθηση πως η ΑΕΚ θα νικήσει τον Ολυμπιακό και θα καταφέρει να μπει και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι του τίτλου εξέφρασε ο Νίκος Γεωργέας, μιλώντας μετά την προπόνηση της Παρασκευής. «Είναι σίγουρα το πιο κρίσιμο ματς διότι πρέπει να νικήσουμε για να παραμείνουμε στο κόλπο του τίτλου και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα έως την τελευταία αγωνιστική. Είμαστε έτοιμοι να το πάρουμε το ματς, το πιστεύουμε και θα το καταφέρουμε», δήλωσε ο Μεσσήνιος μπακ και πρόσθεσε: «Πρέπει να νικήσουμε γιατί είναι αλήθεια ότι εφέτος δεν έχουμε πάρει κανένα ντέρμπι. Κυρίως όμως θέλουμε τη νίκη για να παλέψουμε για τον τίτλο ως το τέλος. Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να νικήσουμε και για τον κόσμο, για να του δώσουμε χαρά, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Το άγχος δεν βαραίνει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, όπως ξεκαθαρίζει: «Για την ΑΕΚ μιλάμε, δεν είμαστε μικρή ομάδα, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε πίεση. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα παίζει καλά», ενώ ερωτηθείς αν η δεύτερη θέση αποτελεί τον πρωτεύοντα στόχο της «Ένωσης», απάντησε: «Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είμαστε η ΑΕΚ και δεν ασχολούμαστε με τη δεύτερη θέση. Αν δεν τα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, τότε θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».
Ο ίδιος απέναντι στην Καλαμαριά επανεμφανίστηκε μετά από πολύμηνη απουσία σε επίσημο αγώνα της ομάδας. «Νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμος να καταφέρω να βγάλω όλο το 90λεπτο, εφόσον φυσικά αγωνιστώ».
Ρεκόρ εισιτηρίων
Το φετινό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στο ΟΑΚΑ σημειώθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου βρέθηκαν 40.869 φίλοι της ΑΕΚ. Το σχετικό ρεκόρ αναμένεται να καταρριφθεί απέναντι στον Ολυμπιακό. Η πώληση των εισιτηρίων θα συνεχιστεί μέχρι την ημέρα του αγώνα (το Σάββατο μετά τις 15:00 θα παραμείνουν κλειστά τα εκδοτήρια λόγω του αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού).
Ευχάριστα νέα για Μάχο
Θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια της Αυστρίας αναμένεται να πάρει ο Γιούργκεν Μάχο. Σύμφωνα με αυστριακά δημοσιεύματα, ο προπονητής της συνδιοργανώτριας του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος έχει αποφασίσει να δώσει τη φανέλα βασικού στον πορτιέρο της ΑΕΚ «Ο Μάχο είναι μαχητής δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Θα επιστρέψει στην ενδεκάδα» δήλωσε ο Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ.
Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός