Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μοίρασε... ασπιρίνες στην Λεβερκούζεν. Οι πρωταθλητές Ρωσίας συνέτριψαν την ομάδα του Φάνη Γκέκα με 4-1 στην «Μπάι Αρένα» και ουσιαστικά εξασφάλισαν από τώρα την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, αφού με αυτό το σκορ ο επαναληπτικός στο «Πετρόφσκι» θα είναι τυπική διαδικασία.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Αρσάβιν, ο Κίσλινγκ ισοφάρισε στο 33’ για το συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε, ωστόσο η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Ντικ Άντβοκαατ, ο οποίος λόγω τιμωρίας παρακολούθησε το παιχνίδι όχι από τον πάγκο, αλλά από τις εξέδρες. Μέσα σε διάστημα δώδεκα λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο η Ζενίτ πέτυχε τρία γκολ, με τον Πογκρέμπνιακ (52’), τον Ανιούκοφ (62’) και τον Ντενίσοφ (64’) μετατρέποντας σε τυπική υπόθεση τη ρεβάνς της 10ης Απριλίου.
Ο Φάνης Γκέκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει το διασυρμό.
*Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες αγώνες στα άλλα τρία ζευγάρια, Μπάγερν Μονάχου-Χετάφε, Φιορεντίνα-Αϊντχόφεν και Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Όλοι οι επαναληπτικοί θα γίνουν την επόμενη Πέμπτη (10/4).
Τα αποτελέσματα:
Λεβερκούζεν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-4
(33' Κίσλινγκ-20' Αρσάβιν, 52΄Πογκρέμπνιακ, 62' Ανιούκοφ, 64' Ντενίσοφ)
Μπάγερν Μονάχου-Χετάφε
Φιορεντίνα-Αϊντχόφεν
Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισσαβώνας