Χωρίς τον τραυματία Αλπέρ Γιλμάζ έφτασες την Αθηνά η αποστολή της Εφές Πίλσεν, ενόψει του τρίτου προημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. «Δε φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό,» δήλωσε ο προπονητής της Εφές, Οκτάι Μαχμουτί. Προκλητικός ήταν ο Ουίλ Σόλομον σχετικά με εδώ και δύο χρόνια κόντρα του με τον Γιώργο Καλαϊτζή: «Ασχολούμαι με τους επικίνδυνους παίκτες». Έριξε τους τόνους ο Ερμάλ Κουκό: «Δεν ήρθαμε για εκδίκηση»
Κατά της πολιτικοποίησης του αγώνα Παναθηναϊκός-Εφές παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο Οκτάι Μαχμούτι: «Θέλω να νικήσουμε την Πέμπτη για να πάμε στο φάιναλ-φορ της Μόσχας. Πρέπει να διαχωρίσουμε τον αθλητισμό από την πολιτική. Θα πρέπει να θυμηθούν οι Έλληνες ότι όταν κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, οι Τούρκοι ήταν μαζί τους. Αυτό που πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας είναι πως πρόκειται απλώς για έναν αγώνα μπασκετ. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι καυτή, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Η ατμόσφαιρα είναι μέσα στο παιχνίδι. Δε θέλω να κάνω διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αληθινοί φίλαθλοι του μπάσκετ και αυτοί θα πρέπει να επικρατήσουν τελικά. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή και ποιοτική ομάδα, κάτι που ισχύει και για εμάς. Τον σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο,» κατέληξε ο Οκτάι Μαχμούτι.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός, πρώην πλέι μέικερ του Άρη, Ουίλ Σόλομον επισήμανε πως «θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Εμείς έχουμε έρθει για να παίξουμε μόνο μπάσκετ. Έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα και ξέρω τι ατμόσφαιρα θα συναντήσω,» σχολίασε και στη συνέχεια ήταν δεικτικός ως προς τον διεθνή πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Γιώργο Καλαϊτζή, με τον οποίο είχαν διαπληκτιστεί στον τελικό κυπέλλου το 2003 στη Λάρισα: «Ο Καλαϊτζής δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους επικίνδυνους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού, δηλαδή τον Λάκοβιτς και τους άλλους,» απάντησε ο Σόλομον, με σαφή διάθεση να υποτιμήσει τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου.
Τέλος, ο Ερμάλ Κουκό πρόσθεσε: «Η ατμόσφαιρα θα είναι λίγο περίεργη, αλλά ελπίζω να είναι όπως πρέπει για ένα παιχνίδι μπάσκετ. Δεν υπάρχει θέμα διαμάχης με τους αντιπάλους παίκτες Αυτά που έγιναν στην Τουρκία συμβαίνουν παντού. Εμείς δεν ήρθαμε για να εκδικηθούμε. Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει κάτι τέτοιο.»
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης