Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής της Ρεάλ, Μπερντ Σούστερ. Για τη συνέχεια του ισπανικού πρωταθλήματος ο Γερμανός τεχνικός επιμένει πως δεν είναι αρκετό να κερδίσουν όλους τους αγώνες στη Μαδρίτη. Τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να κυνηγήσουν βαθμούς και εκτός έδρας, ξεκινώντας από το παιχνίδι κόντρα στην Μαγιόρκα για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. «Είμαι σίγουρος πως και να κερδίσουμε δεν θα είναι αρκετό. Η Μαγιόρκα και η Σανταντέρ είναι αρκετά δύσκολες στην έδρα τους, αλλά σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα, όπου κι αν αγωνιζόμαστε. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός.»
Ο Σούστερ παραδέχτηκε πως προσπαθεί να αποφεύγει να βλέπει τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και το υποστήριξε λέγοντας πως αν η ομάδα του συνεχίσει να κερδίζει δεν χρειάζεται να παρακολουθεί ούτε τη Μπαρτσελόνα ούτε τη Βιγιαρεάλ. «Θα το κάνουμε μόνο αν χάσουμε κάποιον αγώνα. Δεν με νοιάζει αν εκείνοι κερδίζουν από τη στιγμή που κερδίζουμε κι εμείς. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το ματς με την Μαγιόρκα. Δεν με νοιάζει το πού θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αν αυτό θα γίνει στη Σαραγόσα ή στον αγώνα με τη Λεβάντε… Απλά δεν θέλω να έχουμε το άγχος μέχρι την τελευταία αγωνιστική.»
Η Μαγιόρκα που αντιμετωπίζει τη Ρεάλ σήμερα είναι και η ομάδα που απέκλεισε τη «Βασίλισσα» στο Κύπελλο, αλλά στη Μαδρίτη δεν θεωρούν πως η σημερινή αναμέτρηση είναι ευκαιρία για εκδίκηση, παρά το γεγονός πως οι προπονητές των δυο ομάδων είχαν ανταλλάξει σκληρές κουβέντες πριν το μεταξύ τους ματς. «Τους αντιμετωπίσαμε στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Έχουν αρκετά δύσκολη έδρα, αλλά πρέπει να επαναλάβουμε την εμφάνιση μας με τη Σεβίλλη και να μείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τον Μανθάνο έχουμε μια καλή σχέση. Είναι όλα όπως παλιά. Ότι έγινε είναι τυπικό πριν από διπλές αναμετρήσεις, αλλά αποδείξαμε πως όλα ήταν παρελθόν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Αυτό είναι επαγγελματισμός», τόνισε σχετικά.
Στο σημερινό ματς θα βρεθούν αντιμέτωποι δυο από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στην Ισπανία, ο Ραούλ και ο Γκουίθα, οι οποίοι έχουν βρεθεί και οι δύο κάτω από τις προπονητικές οδηγίες του Σούστερ. «Είμαι τυχερός που τουλάχιστον έχω τον ένα από τους δυο. Πιστεύω πως και οι δυο πρέπει να πάνε στο EYRO 2008 επειδή έχουν το καλύτερο τελείωμα φάσεων από όλους τους Ισπανούς παίκτες. Είναι οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα. Ο Ντάνι Γκουίθα απέδειξε πως έχει αυτό το χάρισμα και το λόγο που είναι μέλος της εθνικής τόσα χρόνια», δήλωσε ο Σούστερ.
Τέλος ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε αν είναι ευτυχισμένος για την ισοπαλία που απέσπασε η προηγούμενη ομάδα του Χετάφε κόντρα στη Μπάγερν στο «Allianz Arena» την Πέμπτη που μας πέρασε.
«Φυσικά είμαι ευτυχισμένος γιατί ξέρω καλά την Μπάγερν και εκτιμώ πως τα νοκ-άουτ παιχνίδια δεν είναι εύκολα. Η Χετάφε πήρε ένα καλό αποτέλασμα, αλλά μένει ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι.», κατέληξε ο Σούστερ.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός