Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του σε όλη τη σειρά των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρά τον αποκλεισμό, δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε πως η ελλιπής προετοιμασία της ομάδας στο πρώτο μισό της περιόδου (επί εποχής Γκέρσον δηλαδή) έπαιξε το ρόλο της. Στον αντίποδα, ο Θοδωρής Παπαλουκάς χαρακτήρισε ομάδα με μέλλον τον Ολυμπιακό του Παναγιώτη Γιαννάκη.

«Προσπαθήσαμε ως το τέλος να βοηθήσουμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Για 30 λεπτά το κάναμε απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα αλλά σε κανένα σημείο δεν ελέγξαμε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού. Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων μας. Είχε υπομονή και εμπειρία. Όλοι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έπαιξαν σήμερα πολύ καλά. Όποιος έμπαινε στο παιχνίδι είχε υπομονή και σούταρε σωστά. Πάντοτε πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι αλλά χρειάζεται συγκέντρωση στην άμυνα κι αυτό δεν το είχαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Όταν αρχίσαμε να σκοράρουμε δεν είχαμε υπομονή στην άμυνα και αρχίσαμε να βιαζόμαστε πιστεύοντας ότι από την επίθεση μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της: «Παίξαμε πέντε πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Ξεκινήσαμε με δυο ήττες και φτάσαμε να διεκδικούμε την είσοδο στο φάιναλ φορ. Στα τέσσερα εκτός έδρας παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε βήματα ως ομάδα εκτός από το σημερινό τελευταίο δεκάλεπτο. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ χωρίς να σκέφτονται ποιοι είναι παρόντες και ποιοι απόντες. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η διαφορά ανάμεσα στην καλή από τη μεγάλη ομάδα είναι ο κοινός τρόπος σκέψης και το να υπάρχει ένας κορμός παιδιών που παίζει μαζί για πολλά χρόνια».

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, στάθηκε στο γεγονός ότι χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το 2-0 στο ΣΕΦ, αλλά και στο ότι «χάθηκε» το πρώτο μισό της περιόδου με ελλιπή προετοιμασία. «Ουσιαστικά χάσαμε στο ΣΕΦ την πρόκριση. Εκεί είχαμε την ευκαιρία μας. Δεν έχει άδικο αν πει κάποιος ότι ενδεχομένως πληρώσαμε το μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά κάναμε μια εξαιρετική πορεία στο ΤΟΡ 16, καταφέραμε να προκριθούμε, παρότι είχαμε δύο σερί ήττες στην αρχή και ελπίζω ότι αυτή η πορεία ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας. Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Εχουμε μεγάλη διάθεση για να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό ως ομάδα. Εχουμε τρομερή βελτίωση τους τελευταίους δύο μήνες και ελπίζω ότι αυτό θα φανεί και στα ελληνικά πλέι οφ. Εχουμε δείξει ότι παλεύουμε κάθε ματς, όσο δύσκολος κι αν είναι ο αντίπαλος».

Τέλος, ο Ιάκωβος Τσακαλίδης είπε: «Δεν κάναμε καλή προετοιμασία από την αρχή της σεζόν με τον κόουτς Γκέρσον. Αυτό φάνηκε τώρα στη φυσική μας κατάσταση, όπως και η βελτίωση που είχαμε μετά την έλευση Γιαννάκη. Είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για το τι θα γίνει του χρόνου κι αν καταφέρουμε να βρεθούμε στο φάιναλ φορ. Προέχει ο άμεσος στόχος μας που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα».

Στον αντίποδα, ο Ετόρε Μεσίνα στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση της ομάδας του, αλλά μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον Ολυμπιακό. «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Η ατμόσφαιρα ήταν σήμερα φανταστική και θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι η ομάδα και η διοίκηση λειτούργησε τέλεια μετά την πρώτη ήττα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα απόψε και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στο χαμηλότερό του επιθετικό παιχνίδι. Στην επίθεση είχαμε υπομονή και καλές επιλογές. Ο Ολυμπιακός είναι απίστευτος αντίπαλος. Τον σεβόμαστε και του ευχόμαστε την καλύτερη τύχη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να χαρούμε για λίγο το απίστευτο ρεκόρ που κάναμε να βρεθούμε για έκτη φορά στο Φάιναλ Φορ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε τον τίτλο».

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σημείωσε: «Χάρηκα πολύ που περάσαμε κυρίως γιατί θα είναι το πρώτο φάιναλ φορ του Νίκου και γιατί προκριθήκαμε για 6η συνεχόμενη χρονιά και αντιμετωπίσαμε στα πλέι οφ μια μεγάλη ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, στο δεύτερο κάναμε αυτό που έπρεπε και στο τρίτο παίξαμε το μπάσκετ για το οποίο έχουμε χτιστεί. Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ήταν κακός σήμερα, απλά ήμασταν εμείς πολύ καλοί. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι και πάλι πολύ μεγάλη ομάδα και τώρα ξεκινάει», ενώ ο Νίκος Ζήσης είπε: «Μετά το πρώτο ματς το προβάδισμα το είχε ο Ολυμπιακός. Απλά αποδείξαμε ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Για ένα παιχνίδι και κάτι ο Ολυμπιακός μας κοίταξε στα μάτια, έκανε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο στο ΣΕΦ, αλλά το κλειδί ήταν το δεύτερο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του, ωστόσο κάναμε ένα εκπληκτικό ματς και φτάσαμε τελικά στον στόχο μας. Ο αντίπαλος μας έκανε ένα εξαιρετικό ΤΟΡ 16, με τη φόρα που είχε από αυτό ήρθε για το πρώτο ματς στη Μόσχα και νομίζω ότι ήταν μεγάλη εμπειρία για αυτόν τα τελευταία παιχνίδια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube