Με 1 αγωνιστική που αυτόματα έγιναν δυο επειδή ήταν υπότροπος και 40.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον αθλητικό δικαστή. Χωρίς οπαδούς τα δύο τελευταία ματς της ιστορίας στην «Λεωφόρο» με Χαλκηδόνα και ΑΕΚ, στεναχώρια στον κόσμο που πλέον σκέφτεται την... φιέστα για να αποχαιρετήσει το ιστορικό γήπεδο. Οριστικά χωρίς τον Βόουτερ στην Κρήτη οι «πράσινοι», ο Σανμαρτεάν πιθανότερος αντικαταστάτης του.

Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε. επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών η οποία επαυξάνεται λόγω υποτροπής κατά μία αγωνιστική, δύο στο σύνολο, καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ, για τα επεισόδια των οπαδών της στον αγώνα της 10ης Απριλίου με τον Ολυμπιακό καθώς επίσης και 5.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Άρη που διεξήχθη στις 3 Απριλίου.
Με απλά λόγια, οι «πράσινοι» δεν θα έχουν φιλάθλους στο πλευρό τους στα δυο εντός έδρας εναπομείναντα ματς πρωταθλήματος, με Χαλκηδόνα και ΑΕΚ.

Απαλλαγή ζήτησε ο Στράτος

Την απαλλαγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκό από τις κατηγορίες για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Αρη και την εκδίκασή της, αλλά όχι ως υπότροπης για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ζήτησε ο νομικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος των «πρασίνων», Γιώργος Στράτος, στην απολογία ενώπιον του αθλητικού δικαστή.
Τις δύο υποθέσεις δίκασαν ξεχωριστοί δικαστές. Έτσι τη συμπληρωματική κλήση σε απολογία για τα γεγονότα στο ματς με τον Αρη δίκασε ο τακτικός δικαστής, κ.Κωστόπουλος, ενώ αυτή των γεγονότων του ντέρμπι της Κυριακής ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής, κ.Πανταζόπουλος.
Σε ό,τι αφορά στην πρώτη υπόθεση, ο κ.Στράτος υποστήριξε πως οι αποφάσεις θα πρέπει να εκδίδονται εντός επταημέρου και όχι να υπάρχει συμπληρωματική κλήση μετά από πολλές ημέρες. Παράλληλα ισχυρίστηκε πως υπάρχει αοριστία στα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνος για τα 17 καπνογόνα, για το ομοίωμα του Νικοπολίδη (αναφέρεται μόνο σε δημοσιεύματα και ήταν έξω από το γήπεδο, άρα έξω από το χώρο ευθύνης της ΠΑΕ, όπως είπε) και τις συμπλοκές, αφού ήταν απλή απόπειρα, που σταμάτησε με έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας. Για τους παραπάνω λόγους και για το γεγονός πως «Ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να δικαστεί δύο φορές για την ίδια υπόθεση», ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟ ζήτησε την απαλλαγή της ομάδας από τις κατηγορίες. Ο κ.Κωστόπουλος από την πλευρά του απέδωσε την κλήση για συμπληρωματική απολογία στο βίντεο του αγώνα που ήρθε στα χέρια του, αλλά και τα δημοσιεύματα, αφήνοντας αιχμές κατά της ΕΠΑΕ πως δεν φέρνουν όλα τα σχετικά δημοσιεύματα στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης.
Όσο για το βαρύ κατηγορητήριο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο κύριος Στράτος αρνήθηκε τις κατηγορίες για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μεταξύ οπαδών και αστυνομίας πριν τον αγώνα, λέγοντας πως δεν είχαν καν ανοίξει οι πύλες του γηπέδου, συνεπώς έγιναν σε χώρο και χρόνο εκτός ευθύνης της ΠΑΕ. Πάντως εξέφρασε τη λύπη του επίσημου Παναθηναϊκού για τους τραυματισμούς ορισμένων αστυνομικών. Αντιθέτως ομολόγησε τη ρίψη αντικειμένων κροτίδων και καπνογόνων που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα δύο φορές. Επικαλέστηκε ωστόσο τα λόγια του αρχηγού της αποστολής του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, που έκανε λόγο για καλή φιλοξενία της ΠΑΕ. Έτσι ζήτηση να δικαστεί, αλλά όχι ως υπότροπος ο Παναθηναϊκός για την υπόθεση αυτή, ώστε να μη διπλασιαστεί η ποινή που θα του επιβληθεί. «Είναι αδιάψευστος και ο καλύτερος μάρτυράς μας», είπε σχετικά. Πάντως, ο κύριος Πανταζόπουλος, που ήταν παρών στο γήπεδο στον αγώνα της Κυριακής είπε πως ήταν μάρτυρας των αντικειμένων που δέχτηκε ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο κόρνερ και εξέφρασε τις εξής απορίες: «Τί θα γινόταν αν τα αντικείμενα που έπεφταν χτυπούσαν το Νικοπολίδη και το Γεωργάτο» και «Τί θα γινόταν αν τελικά υπήρχε ανταλλαγή οπαδών στο ντέρμπι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube