Σε κάθε ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε είχε τη χαρά να κατακτήσει και πρωτάθλημα. Καταξιώθηκε στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού και τώρα αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Μοντικιάρι. Ο λόγος για τον Πλάμεν Κονσταντίνοφ, με δηλώσεις του έχρισε ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Ηρακλή ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη χώρα μας.

Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ μπορεί να αγωνίζεται στην Ιταλία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τα ελληνικά δρώμενα στο χώρο του βόλεϊ. «Θα το πάρει ο Ηρακλής», τονίζει με σιγουριά ο βούλγαρος άσος και συνεχίζει: «Δεν βλέπω πως μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά του Ηρακλή από τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν νομίζω ότι μπορούν να τον απειλήσουν, τουλάχιστον για φέτος. Ο Ηρακλής έχει πάρει πολύ καλούς παίκτες, αλλά διαθέτει έναν πασαδόρο που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Ο Μπολ είναι η σημαντική λεπτομέρεια που δίνει το προβάδισμα στον Ηρακλή. Δίνει σιγουριά σε όλη την ομάδα και ιδιαίτερα στα δύσκολα σημεία. Δεν αφήνει να χαθεί ο έλεγχος και κρατά τις ισορροπίες στην ομάδα. Αν ήταν κάποιος άλλος, είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε πρόβλημα, όμως με τον Μπόλ τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Όσον αφορά, τώρα, στις υπόλοιπες ομάδες, που διεκδικούν μια θέση στον τελικό του πρωταθλήματος ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ τονίζει: «Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 5 βαθμούς, αλλά αυτή η διαφορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Έτσι όπως βλέπω εγώ τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός πέραν του ότι πρέπει να κερδίσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ξανά, πρέπει να κάνει μια τουλάχιστον νίκη επί του Ηρακλή και να περιμένει μια ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ».

Ο διαγώνιος άσος μίλησε και για την αλλαγή στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού. «Ο Γιώργος (σ.σ. Λυκούδης) είναι ένας έμπειρος προπονητής. Γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, κι αυτή η αλλαγή λογικά θα δώσει νέο κίνητρο στα παιδιά. Όμως επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς κατάσταση επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κονσταντίνοφ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Κονσταντίνοφ ξεκαθάρισε ότι μπορεί να συμβεί, αρκεί «να με θέλουν και να υπάρχει ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Τότε ευχαρίστως έρχομαι, αφού όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Στην Ιταλία μπορεί να πήγα στη Μοντικιάρι που δεν είναι από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχουν μόνο τρεις, τέσσερις ομάδες που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ακόμη κι οι πιο αδύνατες ομάδες παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube