Έπιασε δουλειά ο Χουάν Ρότσα στην Αργεντινή και ήδη ξεκινά την «κατασκοπία» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Τους παίκτες που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του Χουάν αποκαλύπτει σήμερα η «Sportday». Δεν αλλάζει στάση το «τριφύλλι» για την υπόθεση Βάλνερ και εμμένει στην παρέμβασή του στο CAS. «Δεν θέλω να πω κάτι», τόνισε χθες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για το ενδιαφέρον των «πρασίνων». Δέκα μέρες εκτός ο Γιάννης Γκούμας, που υπέστη διάταση στο γόνατο. Παίρνει θέση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, που θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη.
Οι εκλεκτοί του Χουάν
Όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Χουάν Ρότσα βρίσκεται στην Αργεντινή, όπου τσεκάρει περιπτώσεις παικτών για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρότσα θα κοιτάξει ποδοσφαιριστές για διάφορες θέσεις, αν και ήδη φέρεται να έχει κάποιους στο μυαλό του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Sportday», στο στόχαστρο του «τριφυλλιού» και του Χουάν είναι:
Ο Νίκολας Σπόλι, 23 ετών, κεντρικός αμυντικός της Ολντ Μπόις, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα 2 εκατ. ευρώ. Ο Εμίλιο Χοσέ Σελάγια, 21 ετών, επιθετικός της Ροζάριο Σεντράλ, ο οποίος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα. Ο Πάμπλο Σέζαρ Αγκιλάρ της Κολόν Σάντα Φε, 21 ετών, σέντερ μπακ, που κατάγεται από την Παραγουάη και κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ και ο Αριέλ Χερνάν Γκάρσε, επίσης της Κολόν, ο οποίος είναι 29 χρόνων και αγωνίζεται ως δεξιός μπακ.
Βέβαια, οι πιο δύσκολες και γνωστές περιπτώσεις του Φερνάντεζ και του Μοντενέγκρο παραμένουν στο προσκήνιο, αλλά από ό,τι φαίνεται οι «πράσινοι» δεν θα διστάσουν να αποκτήσουν και παίκτες-επένδυση για το μέλλον και οι γνώσεις(και διασυνδέσεις) του Ρότσα στην Αργεντινή θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις τελικές επιλογές.
Δεν αλλάζει στάση
Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστες ως μηδαμινές ελπίδες για τον τίτλο, το νομικό τμήμα της ΠΑΕ και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Στράτος εμμένουν στην παρέμβασή τους στο CAS, για την υπόθεση Βάλνερ. Οι λόγοι που το «τριφύλλι» ασχολείται με το θέμα είναι οι εξής:
-Ο Παναθηναϊκός θεωρεί ότι είναι άδικη η απόφαση αφαίρεσης βαθμών από την Καλαμαριά και όταν κινητοποιήθηκε, είχε έννομο συμφέρον, αφού είχε απόσταση μικρότερη από τους τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό.
-Στα πολλά παράδοξα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θέλουν οι «πράσινοι» να προστεθεί και αυτή η απόφαση, με αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν όλοι να μιλούν για το πρωτάθλημα Βάλνερ και να έχει αδικηθεί μια ομάδα που έχει κατακτήσει του βαθμούς στο γήπεδο.
-Παρά το ότι τώρα φαίνεται να μην ευνοείται ο Παναθηναϊκός από ενδεχόμενη δικαίωση της Καλαμαριάς, οι «πράσινοι» έλεγαν χθες: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα υποστηρίξουμε την παρέμβαση που έχουμε κάνει και για λόγους ηθικούς».
Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός ρισκάρει, μια και υπάρχει ο κίνδυνος να μη διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν διεξαχθούν τα πλέι οφ, σε περίπτωση που γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα.
Μπάγεβιτς: «Κανένα σχόλιο»
Στην Αθήνα βρίσκεται η αποστολή του Άρη για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Σε τυχαία συνάντηση που είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο, ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σερβοέλληνας αρνήθηκε να μιλήσει: «Δεν θέλω να πω κάτι». Το συγκεκριμένο θέμα παγώνει προς το παρόν και οι εξελίξεις αναμένονται με τη λήξη της σεζόν. Αν και μάλλον οδεύουμε σε συνεργασία των δύο πλευρών.
Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκούμας
Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε χθες ο Γιάννης Γκούμας για τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο και όπως φάνηκε, έχει υποστεί διάταση, που θα τον αφήσει περίπου δέκα ημέρες εκτός αγώνων. Αυτό σημαίνει, ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει στα πλέι οφ. Σήμερα η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις (σ.σ πρωινή), ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Καλαμαριά. Πλην του Γκούμα, ο Ζοσέ Πεσέιρο θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Σαριέγκι και του τραυματία Σέριτς.
Παίρνει θέση
Την απόφασή του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος θα μιλήσει την Τρίτη 22 Απριλίου. Το θέμα ή τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του δεν ανακοινώθηκαν.
Βαγγέλης Νερατζιάς