Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην ΑΕΛ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» σάρωσαν με 84-52 τους «βυσσινί» στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Έτσι, «καπάρωσαν» τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου και άφησαν τους Θεσσαλούς να αγωνιούν για τη θέση που θα καταλάβουν στην κανονική περίοδο, ενόψει των πλέι οφ. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και απέκτησαν διψήφια διαφορά, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Το «κλου» της βραδιάς ήταν η συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, για πρώτη φορά φέτος, που «ζέστανε» τον κόσμο με τα δύο καρφώματά του. Τελικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να παρατάχθηκαν με 10 παίκτες στην αποστολή, όμως ξεκίνησαν από την αρχή «φουριόζοι» και έδειξαν ποιος θα είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Οι παίκτες του «δράκου» απέκτησαν μια διψήφια διαφορά και το επίκεντρο ήταν η είσοδος και η συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσιναίτη στο παρκέ. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +11, με έξι πόντους του διεθνή σέντερ. Στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, οι Θεσσαλοί μείωσαν στους έξι πόντους, όμως αυτό ήταν το «κύκνειο άσμα» τους στην αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες έκαναν ένα σερί 10-0 και προηγήθηκαν με +16. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +12.

Στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν στους ίδιους ρυθμούς και ο Βασιλόπουλος «ανέβασε» τη διαφορά στο +21. Σιγά σιγά, η διαφορά όλο και αυξανόταν και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +26. Στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν «ανέκοψε» ρυθμό και έφτασε τη διαφορά πάνω από τους τριάντα πόντους, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, χωρίς να καταφέρουν και πολλά πράγματα, αφού μόνο οι Κις και Τσέρανιτς κρατούσαν τα προσχήματα.


Τα δεκάλεπτα: 24-13, 37-25, 61-35, 84-52

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10 (1), Παπαμακάριος 5 (1), Πρίντεζης 8, Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 11, Τσακαλίδης 11, Γκριρ 9, Βασιλόπουλος 14 (1), Σχορτσιανίτης 11

ΑΕΛ (Γιώργος Καλαφατάκης): Κυριακόπουλος, Κις 15 (4), Παπανικολόπουλος, Παπαχρήστος 9 (1), Αγγελακόπουλος 2, Παπανικολάου, Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 6, Καραβανάς 2, Τσέρανιτς 16


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μήτρου-Λονγκ: «Ενθουσιασμένος με αυτό που χτίζει και δημιουργεί ο ΠΑΟΚ»

Η αντίπαλος της Εθνικής Παίδων στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ U16

ΠΑΟΚ: Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι Αλεξάντερ, Μήτρου-Λονγκ και Χάτζινς

Γιαννακόπουλος: «Το 2020 έπαθα πολλαπλό έμφραγμα, πήγα και γύρισα 4 φορές - Άλλαξα εντελώς ως άνθρωπος και χαρακτήρας»

Ο Σπανούλης μίλησε στα παιδιά της Εθνικής Παίδων μετά τη νίκη επί της Γεωργίας

Γιαννακόπουλος για Αταμάν: «Αν είχε την πλήρη στήριξη όλων, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά»

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Έχουν σύνδρομο της Στοκχόλμης μαζί μου - Τους έστελνα φυτά και έψαχναν για μικρόφωνα»

Χείμαρρος Γιαννακόπουλος: «Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό - Είμαι με το 1,5 πόδι μέσα και το μισό έξω»

Η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Ισλανδία και τερμάτισε 6η στο EuroBasket U18 Β’ Κατηγορίας

Ξέσπασε στη Γεωργία η Εθνική Παίδων με κορυφαίους Σπανούλη και Μπάρλο!