Τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Αουγκούστο Φερνάντες από τη Ρίβερ Πλέιτ έχει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αργεντινή. Στα 10 εκατ. ευρώ κοστολογείται ο 21χρονος μέσος, τον οποίο βολιδοσκοπούν κι άλλες ομάδες, αλλά μόνο οι «πράσινοι» έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον. Μονόδρομος η νίκη στο ντέρμπι της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το «τριφύλλι». Αλλαγές ετοιμάζει ο Ζοσέ Πεσέιρο, που επαναφέρει Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και πιθανότατα τον Ίβανσιτς στο αρχικό σχήμα. Αρχίζουν οι επαφές του Γιάννη Βαρδινογιάννη με υποψήφιους επενδυτές του 40% των μετοχών. «Ευχαριστήθηκα τα ντέρμπι», είπε o Ελίνι Δημούτσος στο «Sporty».

Τον πρώτο λόγο

Προβάδισμα για την απόκτηση του Αουγκούστο Φερνάντες έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αργεντινή. Οι «πράσινοι» είχαν φτάσει κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού μέσου τον Ιανουάριο, καθώς είχαν έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του, ωστόσο ο προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Ντιέγκο Σιμεόνε, είχε θέσει βέτο στην παραχώρηση του παίκτη, λόγω και της πώλησης του Φερνάντο Μπελούτσι στον Ολυμπιακό. Πλέον, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού η διοίκηση της Ρίβερ έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τον παίκτη τον Ιούνιο.

Ο μάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι, έχει το 60% των δικαιωμάτων στην πώληση του Φερνάντες και το 40% η Ρίβερ, αλλά στον Παναθηναϊκό ποντάρουν και στις καλές σχέσεις που έχουν με τον Ισραηλινό μάνατζερ από τη συμφωνία για την απόκτηση του Μαρσέλο Μάτος το περασμένο καλοκαίρι. Το κόστος της μεταγραφής μπορεί να φτάσει στα 10 εκατ. ευρώ. Ο μάνατζερ του 21χρονου παίκτη, Πάμπλο Σάμπαχ, μιλάει με Λάτσιο, Φιορεντίνα και Σεβίλλη, και ο Φερνάντες έχει προτίμηση σε αυτά τα πρωταθλήματα. Πάντως, ως τώρα καμία από τις ομάδες αυτές δεν έχει προχωρήσει σε πρόταση, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν έχει διατηρήσει το ενδιαφέρον απλώς σε φιλολογικό επίπεδο.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δια ζώσης τον Φερνάντες και την Τετάρτη στο παιχνίδι Σαν Λορέντζο - Ρίβερ Πλέιτ για το Κόπα Λιμπερταδόρες, αν και έχει ήδη σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητές του.

Μονόδρομος η νίκη

Μετά την πασχαλινή τους άδεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν στη δράση και προετοιμάζονται για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής των play-offs με αντίπαλο την ΑΕΚ, την Τετάρτη, στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (19:00, ΝΕΤ). Η νίκη είναι απαραίτητη για το "τριφύλλι" προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά των τριών βαθμών από την "Ένωση" και να αυξηθούν οι ελπίδες εξασφάλισης του εισιτηρίου, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ζοσέ Πεσέιρο θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη απέναντι στον Άρη. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα, ενώ στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Μάτος, Τζιόλης κι ένας εκ των Ρομέρο και Ίβανσιτς, με φαβορί τον δεύτερο. Στο τέρμα θα είναι ο Γκαλίνοβιτς και στο κέντρο της άμυνας οι Σαριέγκι, Γκούμας. Στα άκρα φαβορί είναι οι Νίλσον, Βύντρα (αουτσάιντερ ο Σπυρόπουλος). Το επιθετικό δίδυμο μάλλον θα αποτελούν οι Παπαδόπουλος και Σαλπιγγίδης.

Η ώρα των επαφών

Τις επαφές με όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 40% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αρχίσει από σήμερα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι συνεργάτες του. Μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών είναι ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας και ο επικεφαλής της ΠΕΚ, Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μπει στην ΠΑΕ και ο Σπύρος Λάτσης. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και εκτιμάται πως έως τις αρχές Ιουνίου θα έχει σχηματιστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Σε λίγο θα ακούσουμε ότι έκανε ντου σε… δικούς του ο Αλμέιδα - Τι έγινε όταν ο Λουτσέσκου χαστούκισε παίκτη;»

Παναθηναϊκός: Αποφόρτιση για Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Τσέριν, ατομικό Μπερνάρ-Χουάνκαρ

Νικολογιάννης: «Προέχει για τον Παναθηναϊκό να μη φτάσει από την αποτυχία στην καταστροφή-Να βγει η χρονιά όπως πρέπει»

Βόλος: «Ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα - Η μόνη προϋπόθεση για μεταβίβαση της ΠΑΕ»

Εξώδικο Ολυμπιακού από Κούγια σε ΕΠΟ και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: Ζητά να ασκηθεί δίωξη στον Αλμέιδα

Τσορμπατζόγλου: «Παντού... ΑΕΚ ήταν γύρω από τον πάγκο της, όχι πρώτη φορά που δεν ήταν ήρεμος ο Αλμέιδα»

Αθανασίου: «Εσωτερική αντίδραση για να πάει έτοιμος στα ματς που παίζει τη χρονιά ο Παναθηναϊκός-Δε φεύγει ο Τερίμ τώρα»

ΟΦΗ: Ο Μπούσης συναντήθηκε με Κασσελάκη και Τάιλερ χαρίζοντάς τους από μία φανέλα της ομάδας

Βόλος: Θα μοιράσει αρνιά ενόψει Πάσχα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ θα προετοιμαστεί για νίκη με Ολυμπιακό, έστω κι αν μπορεί να μη τη χρειαστεί τελικά»