Το ντέρμπι του Μιλάνου, μεταξύ της πέμπτης του βαθμολογικού πίνακα, Μίλαν, και της πρώτης, Ίντερ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής της Serie A. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν άνετα με 4-1 στην έδρα της Λιβόρνο και πλησίασαν τη Φιορεντίνα, που είναι τέταρτη και βρίσκεται στη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Οι «νερατζούρι» βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, μετά τη νίκη επί της Κάλιαρι με 2-1 στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα αγωνιστεί χωρίς τους Ρονάλντο, Μαλντίνι, Ντίντα, Έμερσον και Σερτζίνιο, ενώ αυτή του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα παραταχθεί χωρίς τους Ντακούρ, Σάμουελ, Κόρντομπα, Φίγκο και Ιμπραΐμοβιτς.
Επίσης σπουδαίος, θεωρείται ο αγώνας της έκτης της βαθμολογίας, Σαμπντόρια, με τη δεύτερη, Ρόμα. Οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι (2-2) με τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ενώ οι «τζιαλορόσι» νίκησαν εύκολα με 4-1 την Τορίνο. Οι «μπλουτσερκιάτι» δεν υπολογίζουν στους Καστελάτσι, Καμπανιάρο και Καλού, ενώ οι Ρωμαίοι στους Φεράρι και Τότι.
Η τρίτη του πίνακα, Γιουβέντους, φιλοξενείται από τη 13η, Σιένα. Η «Γιούβε» επικράτησε της Λάτσιο με 5-2, ενώ οι γηπεδούχοι «κόλλησαν» στο 0-0 με τη Νάπολι. Από τη σύνθεση της «Γηραιάς Κυρίας» θα λείψουν οι Αντράντε και Ιακουίντα, ενώ στο απέναντι στρατόπεδο θα απουσιάσει ο Μπερτότο.
Η τέταρτη της βαθμολογίας, Φιορεντίνα, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη 15η, Κάλιαρι. Οι «βιόλα» δεν θα αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, αφού ηττήθηκαν στα πέναλτι 4-2 από τη Ρέιντζερς, μετά τη «λευκή» ισοπαλία και στον επαναληπτικό της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν στην έδρα της Ίντερ με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν στους Μαρκίνι, Παρόλα, Μαλιοτσέτι και Ακουαφρέσκα, ενώ η ομάδα της Φλωρεντίας θα αγωνιστεί χωρίς τον Κάτσια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:
Κυριακή 04/05/08 (16:00)
Μίλαν-Ίντερ
Αταλάντα-Λιβόρνο
Κάλιαρι-Φιορεντίνα
Κατάνια-Ρετζίνα
Έμπολι-Ουντινέζε
Λάτσιο-Παλέρμο
Πάρμα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Ρόμα
Σιένα-Γιουβέντους
Τορίνο-Νάπολι
Η βαθμολογία της Serie A.
Η επόμενη αγωνιστική
Κυριακή 11/05/08 (16:00)
Φιορεντίνα-Πάρμα
Τζένοα-Λάτσιο
Ίντερ-Σιένα
Γιουβέντους-Κατάνια
Λιβόρνο-Τορίνο
Νάπολι-Μίλαν
Παλέρμο-Σαμπντόρια
Ρετζίνα-Έμπολι
Ρόμα-Αταλάντα
Ουντινέζε-Κάλιαρι
Σταύρος Καλογεράκης