Σε μια αγωνιστική μειώθηκε η ποινή του Νίκου Λυμπερόπουλου και έτσι ο Μεσσήνιος επιθετικός θα αγωνιστεί κανονικά την Τετάρτη. Η νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης διατήρησε την ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής από τον Παναθηναϊκό και παράλληλα την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Πλέον το βάρος πέφτει στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων θα γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Πλήρης η «Ένωση» με μοναδικό αμφίβολο τον Κόντη. Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ζοάο Τόμας σύμφωνα με το δημοσίευμα της Abola.

Έστω και δύσκολα η ΑΕΚ, πήρε τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς και ελπίζει ακόμη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο η διαφορά θα παραμένει τόσο μικρή από τους «πράσινους». Αυτή τη στιγμή όμως προέχει το ντέρμπι του Κυπέλλου με τους ερυθρολεύκους, στο οποίο η «Ένωση», θέλει να πάρει τη νίκη που θα της δώσει το προβάδισμα πρόκρισης έχοντας πρώτο βασικό στόχο το μηδέν στην άμυνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα δώσουν το «παρών» οι φίλοι της «Ένωσης», αλλά και του Ολυμπιακού. Ο Φερναντο Σάντος γνωρίζει πολύ καλά πως ο συγκεκριμένος αγώνας κρύβει πολλές παγίδες και ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του. Το γεγονός ότι σε μεγάλο ποσοστό το ματς θα κριθεί στην τακτική, φαίνεται να είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος έχει αποδείξει πως σε παρόμοιες καταστάσεις.


Στα όπλα και ο "Λύμπε"


Σε μια αγωνιστική απο τρεις όπως αρχικά είχε προκαθοριστεί μειώθηκε η ποινή του Νίκου Λυμπερόπουλου και έστι ο Μεσσήνιος επιθετικός θα δώσει κανονικά το "παρών" στο ματς της Τετάρτης. Η εξέλιξη αυτή σίγουρα ικανποίησε τον Σάντος που βλέπει σχεδόν όλους τους παίκτες του σε ετοιμότητα. Οι παίκτες της ΑΕΚ ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία ενόψει Ολυμπιακού με μια πρωινή προπόνηση την Δευτέρα(11:00) που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και η ΑΕΚ θα παραταχθεί εκτός απροόπτου με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μοναδικός αμφίβολος είναι ο Κόντης, ο οποίος την Τρίτη αναμένεται να προπονηθεί σε πιο δυνατούς ρυθμούς προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα του.

Βλέπει Τόμας η ΑΕΚ

Τον Ζοάο Τόμας της Μπράγκα ενδιαφέρεται να αποκτήσει η «Ένωση», σύμφωνα με δημοσίευμα της Abola. Ο παίκτης ανήκει στην Μπράγκα είναι 26 χρονών και την φετινή χρονιά έχει σημειώσει 12 γκολ. Πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της ελληνικής ομάδας κάποιο ενδιαφέρον. Ακόμη στην Πορτογαλική εφημερίδα αναφέρεται πως ο Ίλια Ίβιτς ταξίδεψε και βρέθηκε στην Πορτογαλική πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον παίκτη.

**Οι προπονήσεις αυτής της εβδομάδας θα είναι κλειστές και για τους φίλους της ΑΕΚ αλλά κα για τους δημοσιογράφους.

Επιμέλεια: Λευτέρης Καραγιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube