Σπουδαία νίκη επί της Μπόχουμ εκτός έδρας με 3-0 σημείωσε η Σάλκε για την 32η αγωνιστική της Bundesliga και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση με 58 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Βέρντερ Βρέμης, που την Τετάρτη δοκιμάζεται στο Αμβούργο από την τοπική ομάδα. Οι δύο ομάδες μάχονται για τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.
Την ήττα με 3-2 από την Ντόρτμουντ γνώρισε η Στουτγκάρδη κι έμεινε στην πέμπτη θέση με 51 βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία στη Λεβερκούζεν να την «πιάσει», εφόσον νικήσει την Τετάρτη τη Χέρτα στην «Μπάι Αρένα». Υπενθυμίζεται πως η τέταρτη και η πέμπτη θέση προσφέρουν εισιτήρια για το Κύπελλο UEFA.
Το Ανόβερο επικράτησε με 3-0 της Χάνσα Ρόστοκ, με την τελευταία να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και να είναι πλέον με το ενάμισι πόδι στη δεύτερη κατηγορία. Σημαντικό βαθμό στην Καρλσρούη από την ομώνυμη ομάδα πήρε η Κότμπους με 1-1 και έτσι έφτασε στους 33 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την τελευταία ομάδα που υποβιβάζεται.
Αναλυτικά η 32η αγωνιστική
Τρίτη 6/5 (21:00)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 3-2
(35’ Τίνγκα, 59’, 79’ Φράι-55’, 83’ Γκόμες)
Μπόχουμ-Σάλκε 0-3
(34’ Ασαμόα, 67’ Ράκιτιτς, 85’ Μπορντόν)
Καρλσρούη-Κότμπους 1-1
(65’ Μπουκ-60’ Ρίβιτς)
Ανόβερο-Χάνσα Ρόστοκ 3-0
(19’ Μπάλιτς, 47’, 87’ Ρόζενταλ)
Τετάρτη 7/5 (21:00)
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου-Αρμίνια Μπίλεφελντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ
Νυρεμβέργη-Ντούισμπουργκ
Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga.
Η επόμενη αγωνιστική (33η)
Σάββατο 10/5, 16:30
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Ντούισμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Χάνσα Ρόστοκ-Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη
Κότμπους-Αμβούργο
Καρλσρούη-Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ντόρτμουντ
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης