Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, στα 36 του χρόνια, πήρε ο Στέφαν Μπάινλιχ. Ο Γερμανός διεθνής μέσος της Χάνσα Ροστόκ και πρώην της Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στο αριστερό γόνατο και θεώρησε τώρα την καταλληλότερη στιγμή για να αποχωρήσει από τα γήπεδα.

Ο ίδιος ο Μπάινλιχ μίλησε στη «Die Welt» για την απόσυρσή του από τα γήπεδα. «Έχει τελειώσει για μένα το ποδόσφαιρο, δεν αντέχω άλλο πια. Μπορώ να τρέξω ξανά, αλλά θέλω να προσπαθήσω να ζήσω φυσιολογικά, χωρίς να πονάω».

Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Μπάινλιχ έχει αγωνιστεί σε 288 αναμετρήσεις της Μπουντεσλίγκα, με τις Χάνσα Ροστόκ (1994-97 και 2006-08), Λεβερκούζεν (1997-2000), Χέρτα Βερολίνου (2000-03) και Αμβούργο (2003-06), έχοντας σημειώσει συνολικά 56 τέρματα. Επίσης, φόρεσε πέντε φορές τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, τη διετία 1998-2000.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube