Αφού η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο «λαός» της παίρνει θέση, ψηφίζοντας σε γκάλοπ που έχει ξεκινήσει η «El Mundo Deportivo» για το ποιον θεωρεί κατάλληλο για την ομάδα της Καταλονίας. Οι τέσσερις προπονητές που είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο της πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2003, είναι ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο Πέπου Ερνάντεθ και ο Χαβιέ Πασκουάλ.
Σε σύνολο 38.324 συμμετοχών, ο Ιταλός τεχνικός έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή, δηλαδή 12.267 ψήφους, ποσό που μεταφράζεται σε 32%, Δεύτερος με 31% και διαφορά 203 ψήφων έρχεται ο Πέσιτς, ο άνθρωπος δηλαδή που οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στην κατάκτηση του τρεμπλ το 2003, έχοντας τότε στη διάθεση του, παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Μποντιρόγκα, Γιασικεβίτσιους και Φούτσκα.
Ο Πέπου Ερνάντεθ παρότι οδήγησε την εθνική Ισπανίας στην κορυφή του κόσμου το 2006, δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης των Καταλανών οπαδών, συγκεντρώνοντας 19% και 7.349 ψήφους. Τελευταίος και... καταιδρωμένος έρχεται ο Πασκουάλ με 17% και 6.644 ψήφους.
Αλέξανδρος Κουλούρης