Να κλείσουν ιδανικά τη χρονιά θέλουν στον Ολυμπιακό με την κατάκτηση του Κυπέλλου Hellas On Line στον αυριανό τελικό κόντρα στον Άρη. Αναστάτωση προκάλεσε στην ομάδα η απειθαρχία του Λούα Λούα, που αποκλείστηκε από την αποστολή. Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Κογκολέζος φορ, που ήθελε να παίξει σαν τρελός, αλλά δεν του επιτράπηκε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Αν αυτό δεν γίνει, τη θέση του στην ενδεκάδα παίρνει η Μήτρογλου. Για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, αφήνοντας το θέμα προπονητή πάνω στον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Φήμες πως κερδίζει πόντους ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, από εβδομάδα οι εξελίξεις. Συμφώνησε να φύγει ο Σέζαρ, «όχι» σε ΟΦΗ για τον Σηφάκη με 350.000 ευρώ.
Προεδρικό μήνυμα
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως συνηθίζει πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι, έδωσε το σύνθημα. «Να ξέρετε ότι θέλουμε το Κύπελλο και πρέπει να το κατακτήσουμε. Να είστε προσεκτικοί επειδή οι αντίπαλοί μας είναι πεινασμένοι για τίτλο. Μας ενδιαφέρει το παιχνίδι και μπορούμε να κερδίσουμε», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ενώ θέλησε να σφίξει τα λουριά, αφού ενημερώθηκε για τη χαλαρότητα που δείχνουν ορισμένοι στις προπονήσεις, αλλά και για κάποια νυχτοπερπατήματα. «Η διοίκηση αποφάσισε να πάρει μέτρα. Είστε επαγγελματίες και δεν θέλω του χρόνου να ξεφύγει και πάλι η κατάσταση».
Όσοι πάντως περίμεναν πριμ, μάλλον απογοητεύτηκαν. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αρκέστηκε στο να τους δώσει ένα μενταγιόν με τον αριθμό «11», που συμβολίζει τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Επαναστάτης χωρίς αιτία
Το κλίμα στην προπόνηση ήρθε να ταράξει ο Λούα Λούα. Ο Κογκολέζος φορ δεν συμμετείχε με ιδιαίτερο ζήλο στις ασκήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές, κάτι που αντιλήφθηκε ο Χοσέ Σεγκούρα και του έδωσε εντολή να μείνει… θεατής στο προπονητικό διπλό. Ο 28χρονος άσος αντέδρασε έντονα, κλώτσησε μία μπάλα κι έφυγε για τα αποδυτήρια, ενώ μετά το τέλος της προπόνησης διαπιστώθηκε πως είχε φύγει και από το προπονητήριο. Ο Ισπανός τεχνικός χωρίς να λογαριάσει τις συνέπειες της απουσίας ενός παίκτη των ικανοτήτων του Λούα Λούα από τον τελικό, τον απέκλεισε από την αποστολή. Ο Λούα Λούα παρουσιάστηκε μετανιωμένος και ήθελε να παίξει σαν τρελός στον τελικό, αλλά δεν του επιτράπηκε να ανέβει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη.
Πάντως, ο παίκτης θα κληθεί σε απολογία και δεν αποκλείεται η τιμωρία του να είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα απλό πρόστιμο. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμη και τη λύση του συμβολαίου του, αφού δεν πρόκειται για το πρώτο πειθαρχικό παράπτωμα.
Αλλαγή πλάνων
Ο αποκλεισμός του Λούα Λούα από την αποστολή αναπροσάρμοσε τα αγωνιστικά πλάνα του Χοσέ Σεγούρα. Τη θέση του Κογκολέζου φορ στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Κώστας Μήτρογλου ως παρτενέρ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Χοσέ Σεγούρα είχε τετ-α-τετ με τον νεαρό φορ για να τον προετοιμάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά για τον τελικό. Θέση στο αρχικό σχήμα ως δεξί χαφ θα έχει και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και χθες προπονήθηκε κανονικά. Οι υπόλοιποι εννέα είναι γνωστοί: Νικοπολίδης (τερματοφύλακας). Τοροσίδης (δεξί μπακ), Μπράβο (αριστερό μπακ), Ζεβλάκοφ, Άντζας (κέντρο άμυνας), Πατσατζόγλου, Στολτίδης (κεντρικά χαφ), Τζόρτζεβιτς και Κοβάσεβιτς (σέντερ φορ).
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Χοσέ Σεγούρα ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτή μετέχουν 22 παίκτες. Πρόκειται για τους Νικοπολίδη, Σηφάκη, Λαμπρόπουλο, Ζεβλάκοφ, Ρ. Μπράβο, Πάντο, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Άντζα, Πατσατζόγλου, Στολτίδη, Λεντέσμα, Κατσικογιάννη, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Μενδρινό, Γκαλέτι, Σίσιτς, Μήτρογλου, Κωνσταντίνου, Νούνιες και Κοβάσεβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν σήμερα στις 19:00 στο Καυταντζόγλειο και προηγουμένως οι Σεγούρα και Τζόρτζεβιτς θα μιλήσουν στη συνέντευξη Τύπου του τελικού.
Έδωσε… κατευθύνσεις και αναχωρεί
Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ, έχοντας… εξουσιοδοτήσει τον Γιάννη Χρυσικόπουλο να προχωρήσει τις επαφές για την πρόσληψη προπονητή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις. Οι τελευταίες φήμες αναφέρουν πως κερδίζει πόντους ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που προ ημερών απολύθηκε από την Πάρμα. Από την ερχόμενη εβδομάδα και αφού έχει παρέλθει ο τελικός του Κυπέλλου, θα υπάρξουν αποφάσεις. Πρόθεση των «ερυθρολεύκων» είναι να κλείσει αυτό το μέτωπο το συντομότερο δυνατό για να αρχίσει ο σχεδιασμός της ομάδας και να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις.
Συμφώνησε να φύγει ο Σέζαρ
Ο Ζούλιο Σέζαρ πέρασε χθες από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης να παραχωρηθεί. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός το αποδέχτηκε και ήδη ο μάνατζέρ του αναζητεί προτάσεις για την παραχώρησή του. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» αισιοδοξεί πως μπορεί με την πώληση του παίκτη να βάλει στα ταμεία της ένα ποσό άνω του ενός εκατ. ευρώ.
«Όχι με 350.000» για Σηφάκη
Ο Ολυμπιακός ειδοποίησε χθες τον ΟΦΗ ότι δεν θα κάνει χρήση της οψιόν για την αγορά του Μιχάλη Σηφάκη με 350.000 ευρώ, αλλά ουσιαστικά κάλεσε τους ανθρώπους του κρητικού συλλόγου να συζητήσουν για την αγορά των δικαιωμάτων του νεαρού τερματοφύλακα έναντι μικρότερου ποσού.
*Η Λέστερ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Ζολτ Λάτσκο. Ο Ούγγρος μέσος είχε 9 συμμετοχές και επιστρέφει στους «ερυθρόλευκους», όπου όμως δεν πρόκειται να παραμείνει.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης