Μετά την απώλεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Ρέιντζερς κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χάσει και το πρωτάθλημα στη Σκωτία, πράγμα που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε απίθανο. Οι «διαμαρτυρόμενοι» έμειναν στο 1-1 στην έδρα της Μαδέργουελ και έφτασαν τους 83 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Σέλτικ, αλλά έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Οι φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ προηγήθηκαν στο 29’ με γκολ του Ντέιλι, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 50’ με τον Πόρτερ.
Η Ρέιντζερς δοκιμάζεται τη Δευτέρα (19/5) στην έδρα της Σεντ Μίρεν, στο τελευταίο από τα εξ’ αναβολής παιχνίδια της και η τελευταία αγωνιστική διεξάγεται την Πέμπτη (22/5). Οι «διαμαρτυρόμενοι» ταξιδεύουν στο Αμπερντίν και η Σέλτικ στο Νταντί, για να αντιμετωπίσει την Νταντί Γιουνάιτεντ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενδεχόμενο που φαντάζει πολύ πιθανό πλέον, το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων, με τη Σέλτικ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +57 και τη Ρέιντζερς στο +50.
Στα άλλα ματς της ημέρας, όσον αφορά τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, η Ινβερνές έμεινε στο μηδέν με την Σεντ Μίρεν, ενώ η Κιλμάρνοκ ήταν η μεγάλη νικήτρια με 2-1, επί της Φόλκερκ.
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσίκας