Την άποψη ως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Πατρίς Εβρά. Ο Γάλλος αριστερός μπακ θεωρεί ως ένα επιπλέον κίνητρο, γι’ αυτόν και τους συμπαίκτες του, το γεγονός ότι θέλουν να αφιερώσουν το τρόπαιο στον προπονητή τους, σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
«Θεωρώ ότι το ένα Τσάμπιονς Λιγκ που έχει κατακτήσει ο σερ Άλεξ Φέρκιουσον, είναι πολύ λίγο για να αντικατοπτρίσει την προσφορά του στην Γιουνάιεντ. Είναι ένας πολύ σημαντικός προπονητής, του αξίζει ένα ακόμη τρόπαιο και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να του το «χαρίσουμε». Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την Τσέλσι, αλλά το πώς θα αγωνιστούμε εμείς, για να νικήσουμε», τόνισε ο Γάλλος διεθνής.
Για τον Εβρά, ο τελικός της Τετάρτης (21/5), θα είναι ο δεύτερος της καριέρας του, μετά από τον «άτυχο», για τον ίδιο και τη Μονακό, τελικό του 2004, που είχε λήξει με νίκη της Πόρτο με 3-0. Ο παίκτης ελπίζει αυτή τη φορά να σταθεί πιο τυχερός και να σηκώσει το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Όταν είχαμε χάσει το 2004, δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Ένας από τους στόχους μου, όταν υπέγραψα στην Γιουνάιτεντ, ήταν να ξαναπαίξω τελικό και να κερδίσω, αυτή τη φορά», κατέληξε ο πλάγιος αμυντικός της Μάντσεστερ.
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσίκας