Μία ανάσα από την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος μπάσκετ για δεύτερη φορά στην ιστορία της είναι η Τάου Κεράμικα. Οι Βάσκοι επικράτησαν για δεύτερη φορά της Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», αυτή τη φορά με 78-74, και απέχουν μία νίκη από τον τίτλο, φιλοξενώντας μάλιστα τα δύο επόμενα ματς της σειράς (αν χρειαστεί και τέταρτο) στην έδρα τους. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε φτάνοντας στη νίκη με κορυφαίους τους Πιτ Μάικλ και Ιγκόρ Ρακότσεβιτς με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα. Μοναδικός διασωθείς για την «Μπάρτσα» ήταν ο Ερσάν Ιλιάσοβα με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Μπαρτσελόνα: Ιλιάσοβα 15π., 10 ριμπ., Γκριμάου 11, Μπαζίλε 9, Λάκοβιτς 9, Σάντσεθ 8, Κασούν 8, Νιλ 5, Μαρκονάτο 4, Άκερ 2, Τρίας 2, Βάσκεθ 1.

Τάου Κεράμικα: Μάικλ 20π., 6 ριμπ., Ρακότσεβιτς 17, Τελέτοβιτς 13π., 7 ριμπ., Σπλίτερ 12π., 9 ριμπ., Πλάνινιτς 6, ΜακΝτόναλντ 4, Πριγκιόνι 3, Βιντάλ 2, Σίνγκλετον 1, Γιασάιτις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube