Μετά την πρόκριση της Εθνικής βόλεϊ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας, ο Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στον SuperΣπορ FM 94,6 τόσο για την επιτυχία αυτή, όσο και για το μέλλον αυτής της ομάδας. «Η Τουρκία είναι ακόμα μακριά. Το βασικό είναι οι Έλληνες παίκτες να βρούνε ομάδες και να παίζουν βασικοί σε αυτές ώστε να είναι έτοιμοι για τη διοργάνωση».

Αναφορικά με την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόνισε: «Ξέραμε από την αρχή ότι το Βέλγιο ήταν η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να μας αντισταθεί και να μας «κλέψει» την πρόκριση. Ωστόσο και στα 2 παιχνίδια δέιξαμε χαρακτήρα και τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα, η Σουηδία και η Μ. Βρετανία ήταν ομάδες στα μέτρα μας μπορούσαμε να τις κερδίσουμε εύκολα και έτσι μετά τη νίκη με 3-0 επί του Βελγίου μέσα στην έδρα μας, όλα τα άλλα ήταν εύκολα για μας».

Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Πανευρωπαϊκό, ο διεθνής διαγώνιος είπε: «Η Τουρκία είναι ακόμα μακριά. Το βασικό είναι οι Έλληνες παίκτες να βρούνε ομάδες και να παίζουν βασικοί σε αυτές ώστε να είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Αν όλοι οι αθλητές δεν παίζουν στις ομάδες τους, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Παίζει σημαντικό ρόλο ο αθλητής της Εθνικής να παίζει βασικός στην ομάδα του και να είναι σε ετοιμότητα…».

Ο Νίκος Ρουμελιώτης, παρότρυνε τους Έλληνες προπονητές και παράγοντες να εμπιστεύονται τους γηγενείς παίκτες, ενώ σχολίασε και το ζήτημα της ύπαρξης πολλών ξένων παικτών, αμφιβόλου αξίας, στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Πρέπει πλέον οι προπονητές και οι παράγοντες να δείξουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες αθλητές. Ας έρχονται ξένοι παίκτες, αλλά αυτοί να είναι 2 σκάλες ανώτεροι σε επίπεδο από τους Έλληνες. Όταν έρχονται ξένοι παίκτες που είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Έλληνες και ακριβοπληρώνονται, τότε αυτό είναι πολύ άσχημο για μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολυτιμότερη της 21ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών η Στεβάνοβιτς

Το πρόγραμμα για το 1-8 και τα play out της Volley League γυναικών

Νέα εποχή στο ελληνικό βόλεϊ: Η Novibet μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

Επαναπατρίζει την Ανθή Βασιλαντωνάκη με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Πανιώνιος!

Έκλεισαν με νίκες τη regular season Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs

Volley League Γ - 22η αγωνιστική: Kρίσιμα ματς στην τελευταία αγωνιστική της regular season

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ