Την αισιοδοξία του πως η εθνική Κροατίας θα συνέλθει και θα έχει την απόδοση που της αρμόζει στα παιχνίδια του EURO, εξέφρασε ο Σλάβεν Μπίλιτς. Ο 39χρονος τεχνικός των «Hrvatski» με δηλώσεις που έκανε σήμερα (2/6) απ’ το Ζάγκρεμπ, επεσήμανε πως παρά τις άσχημες εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια με Μολδαβία και Ουγγαρία και τις σκληρές κριτικές που δέχονται απ’ το Τύπο της χώρας, υπάρχει άψογο κλίμα στην ομάδα και πως αν οι αντίπαλοί τους υποτιμήσουν τότε θα το πληρώσουν. «Ξέρουμε πότε πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ηρεμήσουμε, ώστε να είμαστε στην κατάλληλη πνευματική κατάσταση όταν ξεκινήσει το τουρνουά. Και άλλοι φιναλίστ είχαν προβλήματα στα πρόσφατα φιλικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μας πιάνει πανικός. Θα είμαστε έτοιμοι».

«Οι Αυστριακοί (σ.σ. πρώτοι αντίπαλοι της Κροατίας στο EURO) μπορεί να θεωρούν ότι είμαστε σε πτώση, αλλά θα αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Αν ήμασταν απογοητευμένοι και το ηθικό μας ήταν χαμηλό, θα είχαμε πρόβλημα, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μιλήσαμε με τους παίκτες μετά το παιχνίδι με την Ουγγαρία και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή», ήταν τα λόγια του «αρχιτέκτονα» της κροατικής ομάδας.

Οι «Hrvatski» εντυπωσίασαν στη φάση των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παίρνοντας το πρώτο «εισιτήριο» για τα τελικά σ’ έναν όμιλο με Αγγλία και Ρωσία, αφήνοντας μάλιστα έξω τους πρώτους μέσα στο «Γουέμπλεϊ». Η αισιοδοξία μπορεί να μην υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως πριν από μερικούς μήνες μετά τα πρόσφατα φιλικά τεστ (σ.σ. φτωχή εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μολδαβίας και 1-1 εκτός με την Ουγγαρία), ωστόσο η ομάδα σύμφωνα με τον Μπίλιτς είναι έτοιμη να αποδείξει την αξία της φέρνοντας σε πέρας των αρχικό της στόχο, να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

* Οι Κροάτες συμμετέχουν στο Β΄ όμιλο μαζί με Γερμανία, Πολωνία και τη συνδιοργανώτρια Αυστρία, όπου θα την αντιμετωπίσει στις 8 ιουνίου στο «Ερνστ Χάπελ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube