Θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν η Εθνική Βόλει, ώστε να μπορέσει να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2005. Αντίπαλοί της θα είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία/Μαυροβούνιο, η Ολλανδία και η Τσεχία.
Στον 2ο όμιλο κληρώθηκε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, από 2//9 έως 11/9 2005. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία/Μαυροβούνιο, η Ολλανδία και η Τσεχία. Στον 1ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στην Ρώμη, κληρώθηκαν η Ιταλία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ουκρανία και η Πορτογαλία.
Στα ημιτελικά προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου, που θα διεξαχθούν στις 10 Σεπτεμβρίου στην Ρώμη, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 11/ 9, επίσης στην «Αιώνια πόλη».
Επιμέλεια : Τρύφωνας Μαντάς