Το όνειρο του ΝΒΑ δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Άλλωστε κατά την σημερινή του επίσημη παρουσίαση από την Μπαρτσελόνα τόνισε πως και ο ίδιος επιθυμούσε την επιστροφή του στο «Παλαού μπλαουγκράνα».
«Ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω, να αισθανθώ την πίεση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να είμαι μέλος αυτής της νέας προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτάσουμε στην κορυφή».
Από εκεί και πέρα ο Λαπόρτα αρνήθηκε πως οποιαδήποτε επιστροφή του «λα μπόμπα» σχετίζεται με το γεγονός ότι προσπαθεί να αναστρέψει το ήδη αρνητικό κλίμα που υπάρχει γι’ αυτόν «Δεν υπάρχει καμία σχέση της μεταγραφής με τα όσα αφορούν την προεδρία του συλλόγου. Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα, καθώς επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα ένα δικό της παιδί».
Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός