Αν και πολλοί στην ΑΕΚ απογοητεύτηκαν με τα αποτελέσματα της κληρωτίδας για το νέο πρωτάθλημα, οι παίκτες μάλλον έμειναν ικανοποιημένοι. Το ντέρμπι την 1η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό και η αμέσως έξοδος της «Ένωσης» στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ άφησαν μια γλυκόπικρη «γεύση» στους ανθρώπους της ομάδας. H μάχη με τον Ολυμπιακό έχει οριστεί για την 5η αγωνιστική. Από μεριά τους, οι πρωταγωνιστές αναφέρθηκαν στην κλήρωση και εστίασαν στα θετικά του θέματος. Ότι δηλαδή τα σημαντικά παιχνίδια θα γίνουν νωρίς και όλο το τιμ θα έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα. «Οι αντίπαλοί μας πρέπει να φοβούνται», επισήμανε απ' τη μεριά του ο Γιώργος Δώνης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Παντελής Καφές
Είναι πολλά τα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή. Πάντα η αρχή είναι κάπως περίεργη γιατί η ομάδα είναι καινούρια. Η αρχή, όμως, παίζει ρόλο και στην ψυχολογία. Αν ξεκινήσεις καλά, αποκτάς δυναμική. Ούτως ή άλλως όλοι θα παίξουμε με όλους. Σε περίπτωση που κάνουμε καλό ξεκίνημα θα έχουμε εμείς το προβάδισμα απέναντι στους συνδιεκδικητές του τίτλου. Το πρώτο ματς είναι ντέρμπυ όπου πάντα όλα είναι ανοικτά, αλλά αν κερδίσεις είσαι αμέσως τρεις βαθμούς μπροστά, ενώ και ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί πολύ. Μπορεί το εύκολο ξεκίνημα να σε βοηθάει ψυχολογικά, όμως το δύσκολο ξεκίνημα, αν πας καλά, είναι πιο σημαντικό.
Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Η χρονιά φαίνεται ότι ξεκινάει δύσκολα, τα πρώτα 5- 6 παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα για μας, αλλά αν σε αυτά φανούμε δυνατοί και κατορθώσουμε να πάρουμε τους βαθμούς μετά θα είναι πολύ καλή η συνέχεια. Τα πρώτα παιχνίδια λοιπόν είναι πολύ σημαντικά για μας. Για το ντέρμπυ δεν είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, σίγουρα ξέρουμε ότι είναι ένα δυνατό παιχνίδι, απλά είναι καλό που το έχουμε στην έδρα μας. Αν πάμε καλά θα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό βήμα για τη συνέχεια.
Ταμαντανί Ενσαλίβα
Η κλήρωση αυτή κάνει εντυπωσιακό το ξεκίνημα και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ανυπομονούμε Είναι καλύτερα που παίζουμε νωρίς τα ντέρμπι και έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο.
Εντίνιο
Είναι ένα καλό ξεκίνημα. Μας φέρνει να παίξουμε πολλά δυνατά παιχνίδια νωρίς και ταυτόχρονα να κάνουμε μια πολύ καλή αρχή. Νομίζω ότι είναι θετικό που παίζουμε νωρίς τα ντέρμπι. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και να τα κερδίσουμε.
Αντώνης Ρίκκα
Είναι πολύ καλό για μας γιατί θα μπούμε απευθείας στο πρωτάθλημα με ένα δυνατό τρόπο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό το γεγονός οτι παίζουμε στην έδρα μας και αν καταφέρουμε και εμφανιστούμε έτοιμοι και κερδίσουμε αυτό το ματς θα είναι πολύ καλό για μας γιατί θα μας δώσει πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω εύκολο ή δύσκολο το πρόγραμμα γιατί σε ένα πρωτάθλημα καλείσαι να τους αντιμετωπίσεις όλους. Πιστεύω ότι είναι καλό γιατί αν καταφέρουμε και κάνουμε καλή αρχή θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια γιατί νομίζω ότι το πρωτάθλημα κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο το ξεκινάς. Ο Σεπτέμβρης θα είναι αρκετά φορτωμένος, όμως δεν ανησυχούμε γιατί έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, κάθε θέση στην ενδεκάδα καλύπτεται από δύο και τρεις παίκτες, ώστε ακριβώς να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα βαρύ και πιεστικό πρόγραμμα.
* Στις σέντρες και στα τελειώματα των φάσεων δούλεψαν οι παίκτες της ΑΕΚ στην πρωινή προπόνηση. O Ριβάλντο έμεινε στο γυμναστήριο για αποθεραπεία, ο Μπερνς έκανε πρόγραμμα επανένταξης, ο Σάχα συνέχισε αποθεραπεία και ο Παπασταθόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.
Παναγιώτης Σεμερτζίδης