Τη νίκη, που θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 U-19, θα επιζητήσει απόψε (19:00, ΝΕΤ) η Εθνική Νέων κόντρα στην αντίστοιχη της Τσεχίας. Η σημερινή αντίπαλος της δευτεραθλήτριας Ευρώπης προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Αλέξη Αλεξίου, αφού ως οικοδέσποινα δεν συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες της διοργάνωσης. Έτσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός στήριξε τα πλάνα του αποκλειστικά και μόνο στο DVD από τον αγώνα της πρεμιέρας με την Αγγλία, όπου οι Τσέχοι νίκησαν με 2-0. Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» ξενύχτησε κυριολεκτικά το βράδυ της Τρίτης παρακολουθώντας τέσσερις φορές τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ώστε να «χαρτογραφήσει» τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Τσεχίας.

Ο κ. Αλεξίου επέστησε την προσοχή των νεαρών διεθνών στα στημένα χτυπήματα των Τσέχων, τα οποία αναλαμβάνει συνήθως ο Μάρτιν Τζέμαν. Ο 45χρονος τεχνικός ζήτησε από τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας να μην αφήσουν ούτε στιγμή από τα μάτια τους τον Τόμας Νετσίντ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ απέναντι στην Αγγλία. Επικίνδυνους για την Εθνική θεωρεί, επίσης, τους Βόσαλικ (επιθετικός) και Μοράβεκ (επιτελικός μέσος). Το αδύνατο σημείο της οικοδέσποινας είναι ο άξονας της άμυνάς της, όπου οι Παυλής, Ματσούκας, Νίνης και Μπουτζίκος μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Σε ό,τι αφορά το σχήμα των Τσέχων, αγωνίζονται με 4-4-2 σε ρόμβο, που μετατρέπεται σε 5-3-2 όταν αμύνονται.

Κανονικά ο «Γκέντσο»

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο Σάββας Γκέντσογλου τέθηκε στη διάθεση του κ. Αλεξίου για τη σημερινή αναμέτρηση, αφού προπονήθηκε κανονικά, ξεπερνώντας τη διάταση που είχε υποστεί στο δεξί του γόνατο. Έτσι, ο νεαρός άσος της ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός κόντρα στην Τσεχία. Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό με τον 18χρονο άσο είχε σημειωθεί στην Καστοριά, όπου διεξήχθη η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο «Γκέντσο» είχε δεχθεί χτύπημα στο παιχνίδι με την Ολλανδία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, αλλά έσφιξε τα δόντια και έπαιξε τρεις μέρες αργότερα εναντίον των Ρώσων.

Οι επιλογές του Αλεξίου

Με δύο αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ιταλία, θα παραταχθεί η Εθνική Νέων. Συγκεκριμένα, ο Λαμπρόπουλος θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας αντί του Κύργια, ενώ ο Μπουτζίκος θα παίξει στη θέση του Αργυρόπουλου, μετατοπίζοντας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής τον Ματσούκα. Ο κ. Αλεξίου σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-5-1, όπως με τους «ατζούρι». Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Μπαπανιώτης και στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, θα αγωνιστούν οι Μπαρπούδης, Λαμπρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος και Γαλάνης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν οι Γκέντσογλου και Γ. Παπαδόπουλος, ενώ πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Ματσούκας(δεξιά), Νίνης (κέντρο) και Μπουτζίκος (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Παυλής.

Οι αγώνες της ημέρας

1ος όμιλος

17/7 19:00 Ισπανία-Ουγγαρία Na Litavce, Pribram
17/7 21:30 Γερμανία-Βουλγαρία Struncovy sady, Plzen

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί Γκολ (Υπέρ-Κατά)

1. Γερμανία 3 2-1
2. Ουγγαρία 3 1-0
3. Ισπανία 0 1-2
4. Βουλγαρία 0 0-1

2ος όμιλος

17/7 19:00 Τσεχία-Ελλάδα U Nisy, Liberec
17/7 21:00 Αγγλία-Ιταλία Strelnice, Jablonec

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί Γκολ (Υπέρ-Κατά)

1. Τσεχία 3 2-0
2. Ελλάδα 1 1-1
3. Ιταλία 1 1-1
4. Αγγλία 0 0-2

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νίκολιτς: «Νέες προκλήσεις μπροστά μας - Περήφανος που είμαι μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ»

«Φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Ραπίντ στη Βιέννη στις 15 Ιουλίου»

Οι Ρώσοι συνδέουν τον Παναθηναϊκό με τον Μαξίμ Μπορίσκο για τη θέση του τερματοφύλακα!

Τσορμπατζόγλου: «Τι σημαίνει η απουσία Λουτσέσκου από τη σύσκεψη του ΠΑΟΚ - Τα δεδομένα για Γιαννούλη»

Δεσύλλας: «Τι ισχύει με το κανάλι του Παναθηναϊκού που θα δημιουργηθεί»

Τσακίρης: «Ήθελε πολύ την επέκταση και ο Νίκολιτς και η ΑΕΚ - Τι ισχύει με τις ανανεώσεις Πήλιου, Γιόβιτς και Πινέδα»

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για Γιαννούλη και θέλει να τελειώσει τη μεταγραφή»

Ηλιόπουλος: «Είμαστε ο λόγος ανησυχίας των αντιπάλων μας» - Νίκολιτς: «Υπέγραψα τα λόγια που είπες, Πρόεδρε»

«Το σύμπαν αποφάσισε ότι θα μείνουμε μαζί»: Επίσημη η επέκταση του πρωταθλητή Νίκολιτς στην ΑΕΚ έως το 2029!

Αποχαιρέτησε τον Ξενόπουλο η Κηφισιά!