Εμφανώς καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στη φιλική του νίκη με 2-0 επί της Γκρόνιγκεν. Ο «γόρδιος δεσμός» του γκολ λύθηκε για τους ερυθρόλευκους (Κοβάσεβιτς 3΄, Τοροσίδης 60΄) που βρήκαν επιθετικές λύσεις από την πολύ καλή ανάπτυξη που είχαν τα άκρα και κυρίως από την αριστερή πλευρά. Εξαιρετικός ο Κόβατς που απέκρουσε πέναλτι στο 24΄, όλο και καλύτερος ο Αβραάμ, ενώ πάλι δεν έπεισε με την απόδοσή του ο Μίκελ Αλόνσο.
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο πολύ καλές φάσεις. Οι Ολλανδοί έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 2΄, όταν ο Ματάις βρέθηκε μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού, προσπάθησε να κρεμάσει τον Κόβατς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στο επόμενο ακριβώς λεπτό ήρθε το γκολ για τους ερυθρόλευκους. Ο Τζόρτζεβιτς έκανε ωραία προσποίηση πάνω στον Σβέιντιγκ, σέντραρε με το δεξί και ο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Οι δύο Σέρβοι προσπάθησαν να συνδυαστούν ξανά στο 11΄, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκτέλεσε κόρνερ, αλλά ο 35χρονος επιθετικός δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Η Γκρόνιγκεν από εκείνο το σημείο κι έπειτα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, καθώς Στολτίδης και Κατσικογιάννης δεν μπορούσαν να περιορίσουν τον Λόβρε, από κόρνερ του οποίου ο Μπέργκ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Κόβατς στο 13΄. Η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού συνέχισε να λειτουργεί εξαιρετικά και ο Τζόρτζεβιτς έχασε μια μοναδικη ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 22΄. Τα αμυντικά κενά της ελληνικής ομάδας ήταν πάρα πολλά. Ο Ραούλ Μπράβο έκανε λάθος εκτίμηση στο 24΄όταν δεν κοντρόλαρε καλά τη μπάλα, στρώνοντάς την στον Μπεργκ, τον οποίο και ανέτρεψε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε το πέναλτι, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο εξαιρετικός Κόβατς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Γκρόνιγκεν δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σλοβάκου τερματοφύλακα, καθώς η αμυντική τετράδα των ερυθρολεύκων, με εξαίρεση τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, δεν λειτουργούσε σωστά. Οι Κόβατς και Τζόρτζεβιτς ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο, που τελείωσε με το τέρμα του Κοβάσεβιτς να χωρίζει τις δύο ομάδες.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε 4-5-1, περνώντας τους Αλόνσο, Πατσατζόγλου και Τοροσίδη στη θέση των Μενδρινού, Κοβάσεβιτς και Κατσικογιάννη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Γκρόνιγκεν δεν «μπήκε» ποτέ στο ματς , λόγω των αλλαγών και είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να απειλεί την ολλανδική εστία. Στο 60΄ ο Λεονάρντο, που όσες φορές ανέβαινε οι πρωταθλητές Ελλάδος δημιουργούσαν ρήγματα, έκανε μια παράλληλη με την εστία του Φαν Λο σέντρα και ο Τοροσίδης ο οποίος έβγαινε συνεχώς σαν κρυφός επιθετικός, πέτυχε το γκολ σε κενό τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Το τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού δεν είχε κάτι άξιο λόγου, καθώς ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο κι ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους διεθνείς, αλλά και στους νεαρούς Γ. Παπαδόπουλο και Νικλητσιώτη. Στα θετικά για τους ερυθρόλευκους εντάσσονται το συνεχές πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, η θετική παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και πολύ καλή εμφάνιση του Πάβελ Κόβατς. Από την άλλη, απαρατήρητος πέρασε ο Αλόνσο, ενώ ο Ραούλ Μπράβο δείχνει να μην μπορεί να προσφέρει ως κεντρικός αμυντικός.
Οι συνθέσεις:
Γκρόνιγκεν (Ρον Γιανς): Φαν Λο, Στένμαν, Γκαρσία, Σβέιντικ, Μπέργκ, Ματάις, Καχέις, Γκρανγκβιστ, Λοβρέ, Φαν Λακ, Λεβτσένκο
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς (67΄ Παναγόπουλος), Λεονάρντο, Μπράβο (67΄ Άντζας), Α. Παπαδόπουλος(67΄ Ζεβλάκοφ), Γκαλίτσιος, Στολτίδης(85΄ Γ. Παπαδόπουλος), Τζόρτζεβιτς(67΄ Νικλιτσιώτης), Κατσικογιάννης(46΄ Αλόνσο), Μενδρινός(46΄ Τοροσίδης), Κοβάσεβιτς(46΄ Πατσατζόγλου), Μίτρογλου(61΄ Σίσιτς)
Γήπεδο: «Ακίλις 1894» (Άσσεν)
Επιμέλεια: Γεράσιμος Μανωλίδης