Στη τελική ευθεία μπαίνει το θέμα με τις ανανεώσεις συμβολαίων στον Παναθηναϊκό. Πιθανότατα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ οι επαφές του Γ. Βαρδινογιάννη με κάποιους παίκτες ανάμεσα στους οποίους είναι ο Γκούμας. Βάρος στην τακτική ρίχνει ο Μαλεζάνι ενόψει ΠΑΟΚ. Εμμένει στο 3-4-3 ο Ιταλός. Επέστρεψε από την Πολωνία ο Ολισαντέμπε, μοναδικό πρόβλημα ο Σανμαρτεάν. «Πάμε για τη νίκη», δηλώνει ο Ν.Καραγεωργίου.
Η ώρα των συμβολαίων
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν σύντομα από τη διοίκηση των «πρασίνων» τα θέματα των συμβολαίων που λήγουν τον προσεχή Ιούνιο. Πιθανότατα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα γίνουν οι πρώτες επαφές του Γιάννη Βαρδινογιάννη με κάποιους παίκτες. Πρώτος αναμένεται να περάσει από τα γραφεία του συλλόγου ο Γιάννης Γκούμας. Ο διεθνής αμυντικός έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να παραμείνει στους «πράσινους» και, γιατί όχι, να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα. Καλή διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας υπάρχει και από τις δύο πλευρές, οπότε το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία.
Θετικά είναι τα προμηνύματα και για τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου άσου μπορεί να ανανεωθεί μονομερώς από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο τα 800 χιλ. ευρώ που έχει λαμβάνειν ο παίκτης είναι απαγορευτικά. Η διοίκηση αναμένεται να καταθέσει στον παίκτη πρόταση με μειωμένες, κάτι που βρίσκει και τον ίδιο θετικό, αφού είναι πολύ δύσκολο να βρει τα ίδια χρήματα από άλλη ομάδα. Η παραμονή του Κωνσταντινίδη θα γίνει ακόμη πιο αναγκαία αν ο Μάρκους Μινχ δεν τα βρει με τη διοίκηση. Το θέμα του Γερμανού αριστερού οπισθοφύλακα έχει «παγώσει» μετά τις άκαρπες συζητήσεις που είχε με τη διοίκηση πριν λίγο καιρό, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος.
Πιο περίπλοκη όλων είναι η περίπτωση του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός φέρεται να περιμένει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και αναλόγως θα αποφασίσει. Οι «πράσινοι» πάντως φαίνεται πως είναι η μοναδική του επιλογή εντός συνόρων.
Τέλος, θολό είναι το τοπίο για το μέλλον και του Σίλβιο Μάριτς. Ο Κροάτης μέσος χαίρει της εκτίμησης του Μαλεζάνι, που αναμένεται να εισηγηθεί θετικά για την παραμονή του. Πάντως για τον έμπειρο άσο υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Επέστρεψε ο Ολισαντέμπε
Ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε γύρισε –έστω και καθυστερημένα- στην Αθήνα και συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση της Τετάρτης. Ο Νιγηριανοπολωνός επιθετικός επρόκειτο να επιστρέψει από την Πολωνία την Τρίτη, αλλά λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος παράτεινε την παραμονή του κατά μία μέρα.
Ατομικό πρόγραμμα έκανε και την Τετάρτη ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν και από ότι φαίνεται δύσκολα θα ενισχύσει τους «πράσινους» στην Τούμπα. Ο Μίλτος Σαπάνης ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, αλλά ούτως ή άλλως ο 29χρονος μέσος βρίσκεται εκτός πλάνων.
Λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα
Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι προτίθεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 3-4-3 και στην Τούμπα, μιας και είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του με αυτό το σύστημα. Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, κόντρα στην Χαλκηδόνα, ο Λουκάς Βύντρα διεκδικεί τη θέση του Χαραλαμπίδη στη δεξιά πτέρυγα, ενώ «μάχη» γίνεται ανάμεσα σε Γκέκα και Βόουτερ για την τρίτη θέση της επίθεσης, δίπλα σε Κωνσταντίνου και Παπαδόπουλο.
Ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε από όλους τους παίκτες του προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα και ιδίως στη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟΚ, που σύμφωνα με όσα διέκρινε κατασκοπεύοντας τον αντίπαλο μέσω βίντεο, είναι η δυνατή του πλευρά.
Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης