Έφτασε η ώρα να παρουσιαστεί ο Δημήτρης Δρόσος και οι συνεργάτες του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και επίσημα. Ο νέος «ισχυρός» άνδρας του «Δικεφάλου» βρέθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη και μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Δίπλα του είχε τον νέο προπονητή των «ασπρόμαυρων», τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΚΑΕ, τον Νίκο Μπουντούρη, τον γενικο μάνατζερ της ΚΑΕ, Γιώργο Μπαλογιάννη και τον Γιώργο Τσιάρα, ο οποίος είναι και επίσημα το πρώτο απόκτημα του «Δικεφάλου», τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Ο 42χρονος επιχειρηματίας τόνισε πως ήρθε για να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά και πως, όταν φύγει από τη διοίκηση, δε θα έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ χρέος στα ταμεία του συλλόγου. Καλοσώρισε τους νέους του συνεργάτες και τον πρώην φόργουορντ της Ολύμπιας Λάρισας και ζήτησε από τους παίκτες να κυνηγούν μόνο τη νίκη.

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να τον ξαναπάω ψηλά, εκεί που του αξίζει. Δεν έχω μάθει να χρωστάω. Όταν θα έρθει η στιγμή να φύγω από τον ΠΑΟΚ, να είστε σίγουροι πως ο σύλλογος δε θα είναι χρεωμένος. Θέλουμε η ομάδα να αποκτήσει αξιοπρέπεια, σε όλα τα επίπεδα και, πραγματικά, να αντιδρά σαν μεγάλη ομάδα και να «χτυπάει» όλα τα παιχνίδια, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 42χρονου επιχειρηματία, που, στη συνέχεια, έκανε την παρουσίαση των νέων του συνεργατών. «Ο Νίκος Μπουντούρης θα είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Γιώργος Μπαλογιάννης ο τζένεραλ μάνατζερ και ο Αργύρης Πεδουλάκης ο προπονητής. Επίσης, καλωσορίζουμε και τον Γιώργο Τσιάρα, ο οποίος είναι η πρώτη μας μεταγραφή».

Στη συνέχεια, προχώρησε σε πιο ουσιαστικά θέματα. «Υπάρχει μία, κατ΄αρχήν, προφορική συμφωνία κι απομένουν οι υπογραφές, σε αυτά που συμφωνήσαμε για να αλλάξει και οριστικά, πλέον, "σελίδα" ο ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο για την καθυστέρηση, αλλά θα έπρεπε να διευθετηθούν ορισμένα πράγματα και, η αλήθεια είναι, ότι όλα έγιναν γρήγορα και με καλή τη πίστη. Δική μου υποχρέωση είναι να αναλάβω τα χρέη, αλλά και να καλύψω την αύξηση του μετοχικου κεφαλαίου, που είναι 1.500.000 ευρώ. Τα χρέη είναι, περίπου, τρία εκατ. ευρώ κι, από αυτά, το ένα εκατ. ευρώ είναι χρέη προς την εφορία, που είναι, όμως, διακανονισμένα, ενώ 800.000 ευρώ αφορούν αυτούς που δάνεισαν χρήματα στην ομάδα και τη βοήθησαν, αλλά θα πάρουν τα χρήματά τους, στο τέλος και σε βάθος τριετίας. Υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, οι οφειλές προς τους πρώην παίκτες της ομάδας κι εδώ υπάρχουν προβλήματα, αφού πρέπει να βρεθεί λύση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα και οι τελεσίδικες αποφάσεις δυσκολεύουν την απόκτηση πιστοποιητικού για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, υπάρχει συμφωνία με τον ΑΣ ΠΑΟΚ για τη χρήση και εκμετάλλευση του γηπέδου της Πυλαίας και των χώρων του".

Για την κάτασταση και τους στόχους του "Δικεφάλου", ανέφερε πως: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση, που, όσο περνούσαν τα χρόνια, γινόταν και χειρότερη. Είμαι γνωστός τρελός και αναλαμβάνω αποστολές "αυτοκτονίας". Είμαι τρελός, αλλά σοβαρός και, όταν θα πέσουν οι υπογραφές, θα πρέπει να έχουμε διασφαλίσει ότι ο ΠΑΟΚ, σύντομα, θα διαγράψει το χθες και θα δουλέψει για το μέλλον. Είμαι υπόλογος προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή, ως και την τελευταία που θα είμαι στην ομάδα. Δε θα μείνω στην ομάδα, έτσι απλά. Είμαι της παλιάς σχολής και δεν πρόκειται ποτέ να απαιτήσω να πάρω πίσω τα χρήματα που θα έχω βάλει στον ΠΑΟΚ, ούτε πρόκειται να ξεπουλήσω μετοχές, όπως, άλλωστε, έκανα και στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν. Εύχομαι, όλοι όσοι συνεργαστούν μαζί μας, να βοηθήσουν, ώστε να γίνει και πάλι ο ΠΑΟΚ μεγάλος».

«Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα, με μπάτζετ τριών εκατομμυρίων ευρώ και με τη δουλειά, την υγεία και την τύχη ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρεθούμε στην πρώτη τετράδα και να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει, όμως κι άλλος στόχος. Θέλουμε η ομάδα να αποκτήσει αξιοπρέπεια και αγωνιστική, αλλά και οικονομική».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε κάποια άλλα θέματα. «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ξαναφέρουμε στην ομάδα τον Κώστα Βασιλειάδη και είμαστε σε μια συνεχή επικοινωνία για να το πετύχουμε. Δεν είναι, όμως, εύκολο».

Τέλος, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Δημήτρη Βεργίνη και Γιώργου Γιαννόπουλου. «Θέλουμε να τους κρατήσουμε στην ομάδα και, για αυτό, θα κάνουμε τα πάντα. Είναι, όμως, απαράδεκτο να έχουν παίκτες βασικοί και διεθνείς "μπάϊ- άουτ" και, μάλιστα, μικρά ποσά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την ομάδα. Είναι απαράδεκτο να έχει "μπάι- άουτ" 100 χιλιάδων ευρώ ένας παίκτης σαν τον Βεργίνη, τη στιγμή που ο κάθε καλαθοσφαιριστής, με κατάληξη επωνύμου -ιτς, να έχει, τουλάχιστον, 150 χιλιάδες και ας μην έχει παίξει πουθενά. Επίσης, είναι αδιανόητο να υπάρχει "μπάι- άουτ" χιλίων ευρώ σε παίκτη επαγγελματία, ώστε να μπορεί να φύγει, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτή ήταν η κατάσταση στον ΠΑΟΚ κι εμείς τώρα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα αυτά τα κενά που έχουν δημιουργηθεί».

Ο «Αρτζι», από την πλευρά του, τόνισε πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τον τρόπο που μας υποδέχτηκε η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Εμένα, προσωπικά, με εξίταρε το γεγονός να δουλέψω στην καινούργια «σελίδα» του ΠΑΟΚ, που ανοίγεται με τον κ. Δρόσο. Ο ΠΑΟΚ «ταλανίζεται», τα τελευταία χρόνια, από οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτά έχουν τελειώσει με την έλευση του κ. Δρόσου. Μου αρέσει το «χτίσιμο» της ομάδας, σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Εγώ, προσωπικά, δε θέλω να μιλάω πολύ, αλλά μπορώ να εγγυηθώ πως ο ΠΑΟΚ, στο γήπεδο, θα έχει αγωνιστικότητα, πειθαρχία και θα είναι όλοι μαζί μία ομάδα. Ξεκινάμε, έχοντας 10-11 παιδιά καινούργια. Θα είναι δύσκολο το «δέσιμο», αλλά, μέχρι τον Δεκέμβριο, πιστεύω θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι. Ξεκινάμε με στόχο την Ευρωλίγκα, αλλά δε ξέρω πότε θα μπορέσουμε να την «πιάσουμε». Στόχος μας είναι να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Μπουντούρης. «Δεν αισθάνομαι πολύ άνετα σε αυτήν τη θέση. Πριν 20 χρόνια, την ίδια ημερομηνία, είχα αποφασίσει να έρθω στον ΠΑΟΚ, ως παίκτης. Ακριβώς, 20 χρόνια μετά, είμαστε στο ίδιο τραπέζι και ξεκινάμε να κάνουμε κάτι νέο στον ΠΑΟΚ, έχοντας πολλές φιλοδοξίες. Είχα μία τυχαία συνάντηση με τον κ. Δρόσο και μου είπε ότι σκέφτεται να αναλάβει την ομάδα. Ξέροντας τη διαδρομή του στον χώρο, του είπα πως είμαι στη διάθεσή του, σαν φίλος, να τον βοηθήσω, με τις εμπειρίες μου. Εγώ, μέχρι πέρυσι, έπαιζα στο Μαρούσι και σκεφτόμουν να συνεχίσω και φέτος. Έλαβα κάποια μηνύματα, από το κομμάτι το αγωνιστικό και αυτά τα μηνύματα τα επεξεργάστηκα και αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ. Ενθουσιάστηκα από τα σχέδια του κ. Δρόσου και αυτό με εξίταρε να μπω στο τιμ της διοίκησης. Δηλώνω έτοιμος για το τεχνικό κομμάτι της ομάδας και η πρώτη υπογραφή που έβαλα ήταν για τον προπονητή. Του κ. Πεδουλάκη, μπορείς να του δώσεις τα «κλειδιά» της ομάδας και να τον αφήσεις να δουλέψει. Αυτή η ομάδα, σίγουρα, θα είναι ανταγωνιστική και θα μάχεται, μέχρι τέλους. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να ξαναγίνει, έτσι, όπως τον θυμάμαι εγώ. Θέλω να ξαναδώ το γήπεδο γεμάτο και να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές».

Πιο σύντομος ήταν ο Γιώργος Μπαλογιάννης. «Πιο πολύ έχω συνηθίσει να μιλάω στο γήπεδο, παρά εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσει η ομάδα, εκεί που πρέπει. Αυτό θα γίνει και με τη βοήθεια του κόσμου, που πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Θα δουλέψουμε σκληρά, γιατί θα ξεκινήσουμε από «μηδενική» βάση. Διαγράφουμε το παρελθόν, «γυρίζουμε σελίδα» και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Τέλος, ο Γιώργος Τσιάρας, είπε πως: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή. Εφόσον, η φιλοσοφία του προπονητή και της διοίκησης είναι τα λίγα λόγια, αυτό θα πράξω κι εγώ. Έχω πολλές φιλοδοξίες, ερχόμενος στον ΠΑΟΚ και, με τη σκληρή δουλειά, ελπίζω να τις πραγματοποιήσω».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.