Ο εθνικισμός τους, παραλίγο να τους στοιχίσει τη συμμετοχή τους στους 29ους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο λόγος για τους αθλητές της ΠΓΔΜ, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να μπούνε στο στάδιο για την καθιερωμένη παρέλαση στα πλαίσια της τελετής έναρξης των αγώνων, με φουλάρια και κασκόλ που έγραφαν το όνομα «Μακεδονία».

Το σκηνικό αν δεν γινόταν αντιληπτοί από τη ΔΟΕ, θα είχε ως εξής: Θα έμπαινε στο στάδιο η αποστολή της γειτονικής μας χώρας και οι αθλητές της θα έβγαζαν τα φουλάρια και τα κασκόλ. Τα σχέδιά τους όμως ανέτρεψαν οι άνθρωποι της ΔΟΕ που υπέπεσε στην αντίληψή τους το τι επρόκειτο να γίνει (αλλά και το τι θα επακολουθούσε αυτού)και ήταν απόλυτα σαφείς απέναντί τους. Αν οι αθλητές της ΠΓΔΜ πραγματοποιούσαν αυτό που είχαν σχεδιάσει θα αποκλείονταν από τους αγώνες. Αποτέλεσμα; Τα κασκόλ και τα φουλάρια έμειναν εκτός παρέλασης, προκειμένου να μη μείνουν οι αθλητές εκτός από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ανά την υφήλιο.

Επιμέλεια: Μαρία Ζιώβα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!