Λίγες μέρες απομένουν για να "ριχτεί" στη μάχη και η ελληνική αποστολή του πινγκ-πονγκ, η οποία έχει το, πλέον, δύσκολο έργο, αφού αντιμετωπίζει την ερχόμενη Τετάρτη στις 09:30 το πρωί την "οικοδέσποινα" και φαβορί για τον τίτλο ομάδα της Κίνας. Σύμφωνα με δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Νίκου Κωστόπουλου, η πρόκριση στην προημιτελική φάση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι Ελληνες πρωταθλητές θα παραδοθούν αμαχητί.

Αναλυτικά, ο κ. Κωστόπουλος είπε τα εξής: «Είναι επιπλέον κίνητρο για μας το γεγονός ότι θ' αντιμετωπίσουμε την πρώτη δύναμη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γερό τεστ για τη συνέχεια και τα παιδιά είναι έτοιμα να διεκδικήσουν ότι μπορούν περισσότερο».

Όσο για το μέλλον του ομαδικού και την υπόθεση πρόκριση στην οκτάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πως: «Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μετά την κλήρωση. Το καθοριστικό παιχνίδι για τη δεύτερη προνομιούχο θέση του γκρουπ θα είναι, λογικά, αυτό με την Αυστρία, με την οποία έχουμε αρνητική παράδοση τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, είναι μεγάλη η πρόκληση και για αυτήν προετοιμαζόμαστε. Η Αυστραλία είναι απολύτως στα μέτρα μας και από εμάς εξαρτάται να νικήσουμε».

Από πλευράς αθλητών, ο Παναγιώτης Γκιώνης τόνισε πως: «Το παιχνίδι με την Αυστρία είναι δύσκολο, αλλά δεν παύει να είναι εφικτή η νίκη, που, λογικά, θα μας οδηγήσει στα προημιτελικά. Χρειαζόμαστε καλή ψυχολογία, χρειαζόμαστε και τύχη. Θα δούμε».

Παναγιώτης Κρητικός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!

Οι εμφανίσεις των Χαραλαμπίδου και Τίτα στα 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκαριστικός τραυματισμός για Κινέζα snowborder στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανός αθλητής φορά κράνος με φωτογραφίες αθλητών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Ο πανηγυρισμός του χρυσού μεταλλίου της Ιταλίας που δίχασε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Έσπασε τα κοντέρ και κατέκτησε το χρυσό η Λίρνταμ στα 1000μ. σπριντ - Πλάνταξε στο κλάμα ο Τζέικ Πολ!

Ιλια Μαλίνιν: Το παιδί-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ με το… απαγορευμένο backflip!